Manel Arcos emprèn ‘El vol del silenci’

El dia del llibre ha estat l’elegit pel company de Ràdio Pego, Manel Arcos, per a presentar el seu primer poemari, ‘El vol del silenci’. En ell Arcos desvela sentiments i somnis. L’escriptor d’Oliva s’ha envoltat per a l’ocasió d’un ampli ventall d’amics i amigues amants de la poesia i de la música. La presentació serà a les 20h., al teatre Olímpia d’Oliva.
Manel Arcos és polifacètic, enèrgic i un apassionat del que fa. Hui dóna un pas de gegant en la seua trajectòria personal amb la presentació del seu primer poemari al Teatre Olímpia d’Oliva, la seua ciutat natal. Es diu que un poemari és profund, pensat cada mot i el conjunt que hi formen. Els poemaris acostumen a ser obres molt completes.

Manel, una temporada i mitja que és col•laborador de Ràdio Pego. Des d’aleshores, els dimarts de 22 a 23h., s’hi endinsa en ‘Paraules en silenci’, programa que dirigix, per a viatjar amb la seua fidel audiència per l’univers poètic de tants i tantes poetes que han elegit el català com a llengua vehicular.
Manel Arcos li explicava el passat 14 d’abril a un altre col•laborador d’esta casa, Xavi Llopis a ‘Coses que passen’, que “El vol del silenci té molta relació en el món de la ràdio, té molta relació en ‘Paraules en silenci’. Però -afegia- també té molta relació amb la meua vida i en el meu passat, en la meua trajectòria com a persona, com a periodista i com a historiador”. Com a filòleg, “la poesia i la literatura catalana sempre l’he portat com un vehicle de companyia” i “el fer el programa de ràdio, ‘Paraules en silenci’, va ser la forma de recuperar eixa necessitat de comunicar-me de nou, de llegir, de rellegir els clàssics, els poetes contemporanis i en eixa incursió que faig des d’octubre de 2012 se m’obri la necessitat d’expressar-me i, en acabar-se la primera temporada, l’estiu passat, tinc la necessitat d’expressar uns sentiments, unes emocions”.
Esta inquietud ha dut a Manel Arcos ha triar la primera persona per a expressar-se en el seu primer poemari , és per això que assegura que amb ell “estic despullant-me”. Comenta que “per damunt de la poesia està la persona” i és per això que en ‘El vol del silenci’ Arcos “conta intimitats, moments de la meua vida molt marcats i tot això es desencadena en el meu interior arran de la meua tornada als meus orígens radiofònics”.
La data de presentació no és casualitat, 23 d’abril, dia del llibre i de la rosa, Sant Jordi, com el mateix Manel reconeix. Esta vesprada, a les 20h., al teatre Olímpia d’Oliva, explica que es produirà “una congregació de tres màgies: la màgia radiofònica, la màgia de la poesia i la màgia de la música”.

Així, ‘El vol del silenci’ es presenta amb un recital poeticomusical, organitzat per Edicions Tívoli i l’Associació Cultural Centelles i Riusech, en el que col•labora l’Ajuntament d’Oliva. Serà introduït per l’escriptora Irene Verdú. El tècnic de Ràdio Pego, Vicent Morera, qui està al control tècnic de ‘Paraules en silenci’ acompanyarà Manel Arcos també en esta aventura i esta vesprada canviarà la peixera radiofònica per la del teatre Olímpia. Anirà acompanyat de la regidora de Ràdio Pego, Elvira Ciurana, qui també assistirà a la presentació d ‘El vol del silenci’.
El poemari arreplega 35 poesies en dos parts. La primera reflectix els moments de la seua vida i somnis irrealitzats, mentres que en la segona aprofundix en el paisatge amb versos dedicats al Mondúver, al Montgó, a la marjal o al Mediterrani. A més, hi ha una “mena de dedicatòries al programa ‘Paraules en silenci’ escrites per Marc Freixas, Mari Carmen Sáez i Carles Enguix”, explica Manel Arcos.
Al recital participaran quinze persones, entre elles, tres cantautors que han tret un nou disc: Albert Bertomeu d’Alberic; Jesús Barranco, professor de valencià a Ontinyent i el xilé Rubén Suárez, que ha confeccionat un disc molt vinculat a Oliva, ‘Pugem amb globus’, basat en poemes de Mª Dolors Pellicer. Destaca la presència de tres poetes, Lorena Cayuela, de Xàtiva, Mari Carmen Sáez, resident a Almussafes; i Josep Antoni Alfonso, d’Ontinyent. Un dels millors rapsodes del país, David Vidal, de Carcaixent, també estarà en l’esdeveniment. Es llegiran tres poesies dedicades a ‘Paraules en Silenci’ de Carles Enguix, Marc Freixas i Mari Carmen Sáez. La rondalla Agredolç de la Safor cantarà un poema inspirat en Estellés i un altre en el llibre ‘El vol del silenci’. L’acte el tancarà el cantautor d’Alzira Joan Amèric. El recital té finalitat solidària, ja que es destinarà un euro, per cada llibre que es venga durant la presentació, al Banc d’Aliments de la Creu Roja d’Oliva.877 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!