Maig, data per a la finalització de les obres de remodelació de les 5 places

Sembla ser que els terminis d’execució de les obres del pla “La ciutat és per a tu” que la Generalitat Valenciana està duent a terme a Pego, s’estan complint bastant fidelment. Setmanalment l’ajuntament té contacte amb l’arquitecte de l’empresa concessionària i amb l’arquitecte del projecte. Des d’urbanisme s’ha demanat a COMSA que remate la feina dels accessos als carrers que ja s’han acabat per facilitar el trànsit de vianants. Els temps esdevé infinit i lent quan es tracta d’obres. És el que de segur pensen molts veïns i veïnes de Pego quan passen per la Plaça de l’Ajuntament, pel Carrer Major o per d’altres zones afectades pel projecte de remodelació de les 5 places. Aquest projecte de remodelació urbanística, recordem, s’emmarca dins el pla “La ciutat és per a tu”, que va llançar la Generalitat Valenciana amb l’objectiu de millorar l’habitabilitat de les ciutats i els pobles del territori valencià. Era a febrer de 2006 quan, l’aleshores Director d’Arquitectura, Fernando Mut, presentava el projecte al saló de plens de l’Ajuntament de Pego. A novembre de 2006 començaven les primeres obres, a la Plaça del Convent. El termini d’execució que es va estimar aleshores era de 18 mesos.

Les converses entre l’ajuntament, l’empresa adjudicatària i la Generalitat són constants, ja que cada setmana es reuneixen els tècnics d’urbanisme amb l’arquitecte de COMSA i l’arquitecte del projecte per a revisar la marxa de les obres. Eixes reunions de control serveixen per a detectar errors o comprovar la bona marxa de l’execució. D’altra banda, la regidora d’urbanisme, la socialista Ana Aparisi, és conscient de les molèsties que aquestes obres estan ocasionant als veïns i les veïnes de les zones afectades, com també als comerços i empreses ubicades al voltant del carrers en obres, però explica que no només s’està canviant el paviment que és el que es veu, sinó que s’ha aprofitat l’avinentesa per canviar les canonades de l’aigua, i les conduccions elèctriques.

Des d’urbanisme s’ha demanat a COMSA que es remate la feina feta en carrers com el de l’Ecce-Homo o Sant Agustí per a millorar l’accés dels vianants i evitar que es produisquen més caigudes entre les persones que utilitzen les vies. S’ha de tenir en comptes que el projecte de la Conselleria d’Infrastructures i Transport vol afavorir al vianant per sobre dels vehicles. Per a evitar, per tant que el trànsit rodat circule per eixos carrers ja acabats, s’ubicaran tanques que els barren el pas fins que tot el projecte no estiga acabat.

Tot i que a molta gent li pareixerà mentida, els terminis d’execució de les obres s’estan complint bastant fidelment, pel que explica la regidora d’urbanisme, que, malgrat que encara no pot donar dates concretes sobre la finalització de les obres en els trams que estan actualment afectats perquè l’empresa encara no li’ls ha facilitat, assegura que la data final està prevista per a maig de 2008. Assegura Aparisi que COMSA confia en complir amb el termini fixat, si entre mig no es produeixen entrebancs.

S’esperava per a Nadal tenir la Plaça de l’Ajuntament i el Carrer Major ja a punt per a rebre el Betlem i els Reis Mags, però sembla que la falta de subministrament del marbre que es necessita per a dur a terme la remodelació de la Plaça impedirà que els pegolins i pegolines reben als reis amb marbre sota els peus. En un to positiu, però, Aparisi assegura que tot i aquests retards, quan s’acabe “quedarà un centre del poble molt bonic i el gaudirem tots els pegolins”.

734 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!