L’Ovidi, el making of de la pel·lícula que mai no es va fer present amb 8 Candidatures als premis Goya 2017

Les candidatures a les que opta a ser nominada esta pel·lícula amb producció pegolina en la 31ª edició dels Goya són: a Millor pel·lícula, Millor direcció, Millor guió original, Millor direcció de fotografia, Millor muntatge, Millor maquillatge i perruqueria, Millor so i Millor pel·lícula documental.

Qui anava a imaginar que L’Ovidi, el making of de la pel·lícula que mai no es va fer seria una de les 155 pel·lícules estrenades a Espanya entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2016, que opta a ser nominada en 8 candidatures a la 31ª edició dels Goya, la de 2017. I diem això de «qui anava a imaginar» perquè recordem que la productora pegolina Aire de Cinema, al capdavant de la qual està Carles Miralles, va recórrer al verkami per a poder tirar el projecte que té els seus orígens l’any 2010, com explicava a Ràdio Pego el productor executiu del projecte, el pegolí Sergi Miralles.

ovidi-goya-1L’Ovidi, el making of de la pel·lícula que mai no es va fer</i> que és un «paral·lelisme entre els que ens va passar a nosaltres i el que realment li va passar a l’Ovidi i és que, a l’Ovidi, com a alguns altres cantants, quan va arribar la democràcia els van tancar totes les portes dels estaments oficials», relatava Miralles en 2015, durant la campanya del verkami. ovidi-goya-2

La pel·lícula és un documental ficcionat en què es conta, per un costat, la vida d’Ovidi vista des del punt de vista d’un actor (Eduard Fernández) que busca el seu personatge amb entrevistes a companys i familiars, i també amb imatges originals cedides per TVC i TVE. I de l’altre costat, amb un fals making of amb el que es mostren les dificultats d’una productora (Rosanna Pastor) i el seu equip per tractar d’aixecar el projecte, malgrat les negatives de la Televisió Valenciana. L’objectiu últim, però, és «conèixer el personatge i, coneixent el personatge, coneixerem coses que no s’han contat mai de l’Ovidi», concloïa Miralles.

A la 31 edició dels Premis Goya opten un total de 155 pel·lícules estrenades a Espanya entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2016. D’estes 155 produccions (12 més que en l’anterior convocatòria), 90 són de ficció, 62 són documentals i 3 d’animació. També concorren enguany 58 films europeus i 33 curtmetratges –15 de ficció, 8 documentals i 10 d’animació–.

De les 155 històries candidates a la 31 edició dels Premis Goya, els nominats de la qual es coneixeran el pròxim 14 de desembre en la seu de l’Acadèmia, 50 són òperes primes. Quant als guions, 129 són originals i 18 són adaptats.

A més, 68 pel·lícules s’han presentat al Goya a la Millor Música Original i 42 cançons originals competixen pel guardó en este apartat.

La gala dels Goya 2017 se celebrarà el 4 de febrer en el Madrid Marriott Auditori Hotel, sota la direcció de Juan Luis Iborra i producció executiva d’Emiliano Otegui. L’intèrpret i monologuista Dani Rovira conduirà la cerimònia, convertint-se així en el primer mestre de cerimònies dels Goya que repetix per tercera vegada consecutiva.

Entre les novetats destacades d’enguany als Goya, està que en les categories de Millor Pel·lícula, Millor Pel·lícula d’Animació, Millor Pel·lícula Documental, Millor Pel·lícula Iberoamericana i Millor Pel·lícula Europea, per primera vegada el premi es concedirà a una empresa (fins ara els destinataris dels premis eren persona físiques).

 

1725 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!