L’oposició demana detalls del pla d’ajustament a l’equip de govern de Pego

Ho feia ahir a ‘De primera mà’ la portaveu del PP. Per la seua part, el Bloc-Compromís, dilluns emetia una comunicat de premsa posant l’accent en la rapidesa en què s’havia fet el procediment per a aprovar el pla d’ajustament, tot i la seua importància. L’equip de govern espera a la mesa de negociació sindical per a detallar els retalls.
En qualsevol poble que s’haja adherit al pla de pagaments a proveïdors llançat pel Govern Central, el Pla d’Ajustament que duu adherit és tema de conversa segura. I Pego no és una excepció després de la seua aprovació divendres passat, 30 de març de 2012 en un plenari extraordinari i urgent.

El Bloc-Compromís, després de no poder acudir a eixe plenari extraordinari i urgent perquè no se li va notificar en temps i forma als seus regidors, emetia un comunicat de premsa. En ell afirma que “fa molt de temps que des del Bloc Compromís de Pego venim dient a l’equip de govern que cal racionalitzar i rebaixar les despeses de l’ajuntament perquè no és corresponen als ingressos que tenim” i relata que “hem tingut dos reunions amb l’equip de govern i l’altre grup de l’oposició per parlar del tema, i en elles no hem avançat res, ja que les propostes que portaven no estaven quantificades, és a dir, no teníem els números damunt la taula per a poder quadrar els comptes”. A esta informació afegixen que “nosaltres van aportar la nostra visió de les coses amb les aportacions que havíem tingut en l’enquesta que vam fer, en la que la gent defensava els serveis públics bàsics, com residència, escoleta, serveis socials i foment de l’ocupació, en detriment de la política de subvencions i altres despeses innecessàries en temps de crisi, i no es va parlar més del tema”. El Bloc-Compromís explica en el comunicat que després dels passos donats, “l’equip de govern ha redactat un pla d’ajust i han convocat comissió informativa del mateix a les 8.15 de divendres 30 de març i un ple extraordinari urgent per aprovar-ho a les 8.45 del matí, mitja hora després”.

Declaren des del Bloc-Compromís que “per anar a aquest ple d’una importància extrema, que suposa retallades en serveis i personal i que trobem que caldria que hagués hagut de fer-se després d’una negociació amb el personal, la portaveu del nostre grup no va rebre cap notificació oficial i s’ha assabentat a les 8.50h [del mateix dia del plenari] per una cridada al seu mòbil d’un regidor de la celebració del ple”.

Davant d’este fet, el Bloc-Compromís manifesta en el seu comunicat de premsa que “Independentment de la falta de notificació deguda, aquest grup municipal Bloc- Compromís, pensa que un assumpte d’aquesta importància no pot debatre’s mitja hora abans del ple, que en decisions d’aquest calibre, que afectes les condicions econòmiques del nostre poble, no es poden prendre en 30 minuts i més sense haver tingut accés a la documentació dies abans com passa en un ple ordinari”.

Acaba el comunicat del Bloc-Compromís declarant que “el nostre grup vol donar opinions informades i el seu vot d’una manera totalment conscient i pensada, tenint a l’abast tota la informació que siga necessària i tots els aclariments que considerem pertinents. El pla d’ajust no és una vareta màgica que elimine els problemes econòmics de l’ajuntament i, per tant hem de continuar treballant, pel que esperem que l’actuació de l’equip de govern ens tinga en consideració si vol comptar amb la nostra col•laboració”.

A banda d’este comunicat del Bloc-Compromís sobre el tractament del Pla d’Ajustament, ahir en els últims minuts del programa de Ràdio Pego amb representants de la corporació municipal, ‘De primera mà’, la portaveu del PP Maite Ferràndiz aprofitava per a llançar la proposta d’un programa específic per a parlar sobre el Pla d’Ajustament, després que Las Provincias publicara una notícia agafant, com a font d’informació, la notícia elaborada per Ràdio Pego i penjada a la web de l’emissora local.

En eixe mateix programa, ‘De primera mà’, el portaveu de Ciutadans de Pego, José Maria Ferrer, argumentava que eixe debat no és adequat fer-lo fins que no es duga a terme la mesa de negociació amb els sindicats i recordava que actualment, “en personal tu pots dir que el número de retall és de 235.000 euros que és el que està acordat i publicat al ministeri i ahí et pots quedar, però fins que no estiga la corresponent negociació en els sindicats, això no saps quin impacte [tindrà]”.

Per a més informació sobre el Pla d’Ajustament us remetem a la web de Ràdio Pego, www.radiopego.com, a l’article publicat el 30 de març de 2012 sota el titular L’Ajuntament de Pego aprova el Pla d’Ajustament en un plenari extraordinari i urgent i l’entradeta “El consistori pegolí ha presentat una relació de 2.867 factures per a pagar a 346 proveïdors amb muntant total de 3.878.662 euros. El Pla d’Ajustament que ha proposat l’equip de govern suposa, entre d’altres coses, que totes aquelles activitats de l’Escola d’Adults no reglades tindran taxes per a ajudar a sostenir-les. No s’abonarà productivitat, hores extres o gratificacions durant 2012 i 2013. Es reduirà un 10% de jornada i salari al personal interí i laboral. S’eliminaran quatre llocs de treball de funcionaris interins. Es traurà a licitació la concessió de la piscina coberta. El pressupost de Festes es reduirà en 100.000 euros. També es reduiran 100.000 euros destinats als convenis amb entitats sense ànim de lucre”.

469 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!