L’ondarenc Jovi Lozano-Seser guanya el ‘Premi de Teatre Breu en valencià Evarist Garcia’ per l’obra ‘F (El llibre de les cares)’

La història guanyadora gira entorn del sistema comunicatiu que ha irromput en la societat durant els últims anys: les xarxes socials. s’estrenarà dimarts que ve 28 de novembre a les 20:00 hores en el Teatre Arniches d’Alacant, amb entrada lliure limitada a l’aforament del local. Este certamen, que impulsa anualment la Diputació d’Alacant, es va crear l’any 2000 i compta amb una dotació de 3.000 euros.

112117 César Augusto Asencio Premio Evarist García prensa 2L’escriptor, periodista, comunicador i, actualment gerent de la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta (Macma), l’ondarenc Jovi Lozano–Seser, s’ha alçat amb el ‘Premi de Teatre Breu en Valencià Evarist Garcia 2017’, que convoca anualment la Diputació d’Alacant, per la seua obra F (El llibre de les cares), un treball que gira entorn del peculiar ecosistema comunicatiu que les xarxes socials han traçat en la societat actual.

El diputat de Cultura i Educació, César Augusto Asencio, va ser l’encarregat d’anunciar l’obra guardonada ahir dimarts de matí. Ho va fer acompanyat per l’autor de la mateixa. Asencio va destacar “la rellevància d’este premi, creat l’any 2000 i dotat amb 3.000 euros, el principal objectiu de la qual és fomentar i impulsar el teatre en llengua valenciana”.

112117 César Augusto Asencio Premio Evarist García prensa 1Per la seua banda, el flamant guanyador va assenyalar el fet de que este certamen dinamitza i posa en valor l’escena teatral, incentivant i animant a la creació de textos. En general, considera Jovi Lozano-Seser que els premis són importants per «crear dinamització, perquè ens engresque i ens anime a escriure textos que després poden tindre mil evolucions i mil vides».

En esta edició han concorregut un total de 12 treballs, fet que, segons el diputat, testifica la «bona salut de què gaudix este premi que edició rere edició manté un destacat nivell, tant en qualitat com en nombre d’obres presentades».

L’obra F (El llibre de les cares) s’estrenarà dimarts que ve 28 de novembre a les 20:00 hores en el Teatre Arniches d’Alacant, amb entrada lliure limitada a l’aforament del local. La companyia Tarannà Teatre serà l’encarregada de portar la peça a escena i durant la jornada també es farà entrega del premi a Lozano-Seser.

Amb este premi, Jovi Lozano-Seser, suma així un guardó més a la seua extensa col·lecció. L’autor ondarenc va debutar en el panorama literari fa set anys amb Sis Contes i una novel·la incerta i Efectes Secundaris, Premi Soler i Estruch 2010. Des de llavors s’ha endinsat a més en la novel·la, Una història de ficció (2014), El traductor (2015), Premi Vila-Lloseta 2015, i en la mescla de gèneres amb Últimes existències (2012), on ha obtingut destacats reconeixements com el Premi Ciutat de València 2011. Precisament l’exploració de llenguatges creatius el va portar fins a altres disciplines com el cine, el documental o el teatre.

 

1628 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!