L´esperit emprenedor es fomenta entre els alumnes de la Marina Alta

Els estudiants de Secundària entre 14 i 19 anys de tota la comarca competiran en un concurs comunitari que premia les millors idees empresarials. L´eina utilitzada per promoure aquest esperit emprenedor és Internet per tal de potenciar la utilització de les noves tecnologies entre el més joves.
La segona fase del projecte Enterprising Schools ja està en marxa. L’objectiu d´aquest programa intercomunitari, que aquesta vegada se centra en l´intercanvi amb la comunitat escolar anglesa, és promoure l’esperit emprenedor entre els estudiants de Secundària de 14 a 19 anys, de la comarca, a través d’Internet. L´Enterprising Schools en la seua primera edició va intercanviar experiències amb estudiants de Finlàndia i Portugal. El concurs que es presenta enguany premiarà les millors idees sobre la constitució i creació de noves idees empresarials i hi participen tots els instituts de la Marina Alta.

A Pego participen els alumnes del nou cicle de formació d´informàtica que cada setmana tractaran un tema diferent al voltant de la creació d´empreses i de la figura de la persona emprenedora. Perquè una de les accions que vol dur endavant el projecte és intercanviar i dissenyar metodologies per a la promoció de l’esperit emprenedor, a través de les tecnologies de la informació i, al mateix temps, mantenir un contacte directe entre instituts, professorat, estudiants i diverses entitats.

Per a tractar de manera conjunta entre els centres comarcals el temari comú, s´ha creat un blog, el que permet els estudiants penjar en Internet totes les idees relacionades amb els nous projectes. Cada aportació es puntua individualment. Una altra eina virtual que s´ha habilitat per a treballar és una wiki, una espècie d’enciclopèdia virtual on cada equip, format per un professor i deu alumnes de cada institut, deixarà una definició de tot allò arreplegat al blog, durant la setmana. D’esta manera, cada set dies hi haurà onze definicions diferents d’un tema de creació d’empreses, que seran també puntuades.

De cada idea individual del blog i de les col•lectives de la wiki es realitzarà una classificació. Al final del mes de novembre, després d´avaluar tota la feina realitzada per cada grup, s’entregaran els premis a les millors idees i definicions exposades. Més de 1.000 alumnes de Secundària de la comarca estan participant en aquesta iniciativa. Una iniciativa que té entre els seus objectius principals introduir mòduls d’esperit emprenedor en el currículum habitual dels estudiants de secundària de la Marina Alta.

529 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!