L’escoleta infantil municipal ‘La Trilladora’ celebra el Dia Escolar de la No Violència i la Pau amb una solta de coloms

Durant la setmana prèvia hi van estar treballant un conte que partix de la cançó de John Lennon ‘Imagine’, amb el suport musical de la versió dels pegolins À Pel. Una altra de les activitats que ha reforçat la setmana dedicada a la No Violència i la Pau ha estat l‘elaboració d’una camiseta amb les mans dels i les infants en diversos colors, amb els rètols de «pau» en diversos idiomes.

Dimarts, 30 de gener es commemorava el Dia Escolar de la No Violència i la Pau. Una iniciativa que va nàixer el 1964 per a fomentar l’educació en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no violència i la pau. Es va triar el 30 de gener perquè coincidix amb el dia en què va ser assassinat Gandhi, qui va practicar durant quasi tres dècades un activisme pacífic fundat en la no violència i en la força de les conviccions.

IMG-20180130-WA0008Així les coses, la celebració del Dia Escolar de la No Violència i la Pau té com a objectiu promoure la reflexió de les xiquetes i els xiquets sobre el concepte de pau al segle XXI. Reflexions que després solen veure’s traduïdes amb treballs artístics que expliquen què entenen elles i elles per pau i com es treballa quotidianament a casa i als centres educatius. El cas que ens ocupa hui és ben peculiar perquè a l’Escoleta infantil municipal ‘La Trilladora’ des de la més tendra infantesa ja els transmeten als i les alumnes els valors associats a la no violència i la pau. Així, ahir 30 de gener l’Escoleta infantil municipal ‘La Trilladora’ van clausurar tota una setmana dedicada a esta commemoració.

9788494648687Al llarg de la setmana s’ha treballat el conte titulat ‘Imagine’ basat en la famosa cançó de John Lennon il·lustrat per Jean Jullien i amb pròleg de Yoko Ono. Un conte que protagonitza un colom que viatja pel món amb una branqueta d’olivera. «Quan detecta un conflicte, el colom dóna part d’eixa branca d’olivera per a simbolitzar que el conflicte s’ha solventat». Assegura Dolo Sendra, la directora de l’escoleta que es tracta d’un conte amb un «missatge molt significatiu per als xiquets perquè transmet que les coses s’han de compartir, transmet un missatge afectiu, de la importància de les abraçades i del voler a l’altra persona, tot allò que sempre volem fomentar en l’educació infantil».

Este conte s’ha reforçat de dos maneres, d’una banda, durant la setmana s’ha utilitzat com a suport la versió que tenen els pegolins À Pel de la cançó ‘Imagine’. IMG-20180130-WA0005De l’altra, en l’acte de clausura que va fer ahir dimarts, 30 de gener, van portar a l’escoleta diversos coloms cedits per un membre del Club de Colombicultura de Pego i els han soltat davant els xiquets i les xiquetes. Una manera molt gràfica de significar una aposta clara per la pau i la llibertat. IMG-20180130-WA0001Explicava Dolo Sendra que davant esta solta de coloms els i les alumnes «s’han quedat bocabadats perquè han vist el colom del conte que hem estat treballant tota la setmana i, veure’l en directe, ha sigut prou sorprenent per a ells».

IMG-20180130-WA0000Una altra de les activitats que ha reforçat la setmana dedicada a la No Violència i la Pau ha estat l‘elaboració d’una camiseta amb les mans dels i les infants en diversos colors, amb els rètols de «pau» en diversos idiomes.

2134 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!