Les sessions plenàries tindran lloc de vesprada a partir d’ara

En plenes festes locals, aquest mati ha tingut lloc una sessió extraordinària del ple en què s’ha donat compte de l’organització i funcionament de l’ajuntament en la nova legislatura.

Aquesta serà l’última sessió que va a celebrar-se de mati perquè la nova corporació ha acordat passar les convocatòries a un horari de vesprada. Durant l’estiu, del 15 de juny al 15 de setembre, es farà a les huit de la vesprada, i en l’hivern es convocarà a les 19 hores. Aquest canvi té dues finalitats, per una banda, propiciar que hi haja més públic en les sessions i, d’altra, facilitar la conciliació laboral dels regidors i regidores. Una mesura que, segons ha dit la seua portaveu, Anna Sastre, des de Compromís s’havia demanat ja en l’anterior legislatura.

Però, abans de la modificació de l’horari de les convocatòries, en aquesta sessió extraordinària s’ha donat compte de vàries resolucions d’alcaldia, entre elles, la d’atribució de les delegacions genèriques, que han quedat distribuïdes en la forma que anuncià Ràdio Pego dijous passat.

A més, s’ha informat de que les tinences d’alcaldia recauen des d’ara, i en el següent ordre, en els regidors socialistes Raül Tamarit, Laura Castellà, Maria José Company, Juan José Arbona i Ricardo Sendra, qui seran, també, els membres de la Junta de Govern Local.

D’altra banda, avui han quedat constituïts els grups polítics municipals, i determinat els seus portaveus. Raül Tamarit és el portaveu dels socialistes, Anna Sastre la de Compromís, Ana Ortolà la del Partit Popular, Alicia Siscar la de Ciutadans de Pego Independents i Simón Ortolà la de Ciudadanos, Partido de la Ciudadanía. I en aquesta primera sessió de la legislatura els membres de la corporació ja han ocupat els llocs en la sala del ple que ocuparan durant els pròxims 4 anys. També s’ha parlat de la creació i composició de les comissions informatives municipals, que són sis, una més que en l’anterior legislatura.

I s’ha acordat que cadascuna d’aquestes comissions estiga formada per cinc membres, un per partit, amb vot ponderat. Però, en aquest punt Compromís ha presentat una esmena, proposant que les comissions estiguen formades per nou persones en compte de cinc, amb 3 regidors del PSPV-PSOE, 2 de Compromís, 2 del PP, 1 de Ciutadans i 1 de Ciudadanos.


L’esmena ha estat debatuda i l’alcalde, Enrique Moll, ha explicat que la composició de les comissions per cinc persones té l’objectiu de donar major operativitat a les reunions.


Per part de Ciudadanos, Simón Ortolà, ha comentat que la proposta hauria de ser estudiada perquè suposa una major despesa econòmica per a l’Ajuntament. Així doncs, ha quedat damunt la taula per a ser tractada en properes sessions.

 

1297 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!