Les penes per cremar muntanyes s’enduriran davant de l’escàs nombre de piròmans a la presó


La Comunitat Valenciana va registrar el passat any 152 focs causats per incendiaris.Un escàs 10% dels autors d’incendis forestals són processats i la xifra d’empresonaments encara és menor. Aquest balanç ha portat al Govern a plantejar un enduriment dels càstigs per als piròmans i la creació d’una “malla de fiscals” que vigilen els delictes contra el medi ambient.

L’operatiu de prevenció i extinció d’incendis forestals s’amplia de tres a quatre mesos, inclou la creació d’una “xarxa de fiscalies especialitzades” en la matèria i l’enduriment de penes per als piròmans.

Menys del 10 per cent dels autors d’incendis forestals són imputats i es compten “amb els dits d’una mà” els piròmans que van a la presó. Al respecte, s’ha anunciat la creació de “una xarxa” de fiscalies especialitzades en aquest tipus de delictes en tot el país, que estarà coordinada pel fiscal contra els delictes de medi ambient i urbanisme, Antonio Vercher.

Aquest organisme buscarà aplicar “criteris homogenis” amb l’objectiu d’augmentar “el càstig” en aquest àmbit i dissuadir els autors d’aquest tipus de delictes. El Pais Valencià va registrar el passat any 152 incendis intencionats.


558 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!