Les Falles ja han obert les portes del poble a la festa fallera

Dissabte, amb el pregó realitzat per la Cort d’Honor de 2009, Cristina Costa i Cristina Nadal i la crida de la Fallera Major de Pego 2010, Raquel Siscar, es donava per inaugurada la festa fallera, que enguany s’avançava en el calendari una setmana.
Aquest any les falles de Pego han avançat els seus actes fallers. Així, dissabte es donaven dos novetats, eixa de la d’avanç de tret d’eixida de la festa fallera al poble de Pego i el fet que el pregó va ser realitzat, no per una, sinó per dos falleres, que a més, l’any anterior no van ser falleres majors, òbviament. Cristina Costa i Cristina Nadal, les Cristines, Cort d’Honor de la Fallera Major 2009, eren conscients del fet i així ho expressaren en el seu pregó: “quasi podem assegurar que per molts anys que passen mai no tornarà a esdevindre el fet que les pregoneres de la crida siguen dues dones i amb el mateix nom, les Cristines”. Elles dues, des del balcó de l’Ajuntament van ser les primeres encarregades de convidar al poble de Pego “a ser partícips de nostra festa”. Anunciaven que “el 19 de març tots els valencians donarem una màgica benvinguda a la primavera i viurem una nit d’emoció i sentiments, com si fos la primera”. Era el moment oportú per a obrir “la porta de les falles per a què els pegolins i pegolines, fallers i falleres als nostres casals puguen acudir”.

La Fallera Major de Pego 2010, Raquel Siscar, encetava, enèrgica, la crida fallera d’enguany. Desbordada per l’alegria, la jove representant del món de les falles era clara en la seua crida “comencen les falles, comença la millor festa del món” i assegurava que “ja se sent el soroll de la festa. Per fi, ja ocupen les comissions falleres els nostres carrers. Perquè des de hui, Pego, gràcies a la màgia, canviarà totalment per a convertir-se en festa fallera”. Raquel Siscar, desitjava per a tots els veïns i veïnes de Pego “que les falles del 2010 siguen grates i plenes d’alegria” i reiterava la idea que “les falles ja han arribat i l’esperit de Pego màgicament ja ha esclatat”. La fallera major de Pego anunciava que “només queda dur la festa amb germanor i amistat, humor i cordialitat”.

Minuts després del Pregó i la Crida els fallers i falleres inauguraven l’Exposició del Ninot que està oberta a tot el públic a la Casa de Cultura. Diumenge, la Fallera Major de Pego, la seua Cort d’Honor i representants de la Junta Local Fallera acudien a veure i viure la mascletà de València, des del balcó de l’Ajuntament.


654 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!