Les Falles en el seu punt àlgid

Despertades, ofrena, entrega de premis i música nocturna, són els alguns dels actes que avui oferiran els fallers i les falleres de Pego. Demà, dia de Sant Josep, visita a la residència Sant Joan de Déu, mascletà missa i processó en honor al patró i a partir de les 23 hores, inici de la crema del primer monument faller.
Amb un soroll fort i constant és com intenten despertar els fallers i les falleres de Pego als seus companys i companyes. Aquest matí, tot i que el sol ja estava alt, en aquest cas concret, la Fallera Major de la Falla Plaça i Natzarè s’ha fet de rogar. I és que ja escoltàvem ahir que les nits són molt llargues els dies de Falles per als integrants de les comissions. La Presidenta de la Falla La Font, Sali Ceressola, ens descobria alguns trucs per evitar les despertades, com desconnectar el timbre.

Després de l’àrdua tasca de muntar els monuments, sobretot en un dia ventós i plujó; toca el temps de gaudir dels monuments, de la seua vistositat, de les seues crítiques i, pot ser, d’eixos detalls en els que es fixa el jurat per a puntuar-les i decidir quin monument faller és el que es mereix el primer premi.

Contràriament al que passa en altres poblacions falleres, on ja es coneixen els monuments premiats, a Pego l’entrega de guardons, no només dels monuments fallers, sinó de la resta d’elements com són portalades, llibret, ofrena, presentació i crítica, es donaran aquesta vesprada a les 20 hores, des del saló de plenaris de l’Ajuntament de Pego. Uns premis que seran retransmesos en directe per Ràdio Pego.

A banda d’aquest acte, molt important en el món faller, les tres comissions tenen activitats programades durant tot el dia, uns actes propis, com el carnestoltes d’aquest matí de la Falla Convent, i d’altres, la majoria, compartits. Així, per exemple, aquesta vesprada, al voltant de les 18 hores, s’iniciarà l’ofrena. A les 20h. tindrà lloc eixe lliurament de premis i per la nit, hi ha música a les tres comissions.

El dissabte, 19 de març, dia Sant Josep, dia de la Cremà, cap a les 11:30 hi ha missa en honor a Sant Josep. A les 13h. Mascletà i visita a la Residència Sant Joan de Déu. A les 17:30h. processó en honor a Sant Josep i a partir de les 23:00 s’inicia la cremà començant pel tercer premi. Després, i a profitant que és dissabte, les tres comissions falleres tenen música en viu per a animar la nit.

El que desitgen tots els fallers i les falleres és que la gent isca al carrer per veure les cercaviles, que s’acoste als casals, que visite els monuments per poder jutjar-los, gaudir-los i llegir-los, cosa que des d’ací també encoratgem a fer a tots els pegolins i a totes les pegolines. En definitiva, que visquen la festa fallera amb intensitat.








570 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!