Les aigües del Bullent es preparen per a rebre la XXIV edició de la Baixà

Serà aquest dissabte, 14 de febrer, quan més de 15 embarcacions invadeisquen les tranquil•les aigües del Bullent per a competir per la millor disfressa i la barca més original. La previsió meteorològica preveu que el sol lluirà demà amb algun que d’altre interval de núvol alt, però que les temperatures màximes poden arribar fins als 17 graus. Aquest dissabte la població de Pego té una cita obligada al Parc Natural de la Marjal, vora les aigües del riu Bullent, ja que per elles navegaran, en la aquesta cita anual, les barques més originals. Amb la nota destacada que enguany el nombre d’inscripcions ha superat amb escreix el de l’any passat, una dada que assenyalava el regidor de Festes, l’independent Ricardo Cabrera, que recordava que l’embarcació guanyadora de l’edició anterior era molt original i esperava que enguany el nivell no baixe.

L’any passat la barca guanyadora duia com a títol ‘School Bus’ i era un autobús escolar format per un grup d’espeleologia que recordem-ho, un dels seus membres tenia una fusteria a Carcaixent, el que explicava la seua qualitat constructiva.

El regidor de festes recordava amb quina finalitat va nàixer la Baixà del Bullent ara ja fa 24 anys “gaudir de la natura i reivindicar el parc natural”. És per això que la Baixà del Bullent és una competició que no premia la pressa i que tot i el pas del temps, conserva entre la seua filosofia no embrutar ni el riu per on transcorre ni els seus voltants.

En qüestió de premis, la novetat d’enguany és que desapareix un d’ells, el referent a la barca més ecològica perquè com apuntava Cabrera “lògicament una barca que no siga ecològica automàticament queda desqualificada”. I és que la tripulació de les embarcacions ha de saber que no es pot utilitzar material contaminant, perquè seria una contradicció amb la preservació del medi que els acull. Les embarcacions que participen en aquesta cita anual han d’estar construïdes manualment, fruit de l’enginy i l’habilitat dels participants. D’altra banda, en aquest punt, advertia Ricardo Cabrera que “la barca que es detecte que els participants estan tirant botelles o no respecten l’entorn, estarà desqualificada autonòmicament”.

“En les últimes 24 hores el nombre d’inscripcions ha pujat un 50%”, és el que comentava el regidor de festes al parlar de la participació d’enguany a la Baixà del Bullent. I recordava que fins a les 2 del migdia estava obert el termini per a inscriure’s.

L’itinerari, l’habitual, des del Pas del Bullent fins al Blau del Galapatar. Tot, a partir de la 1i mitja o les 2 de la vesprada. Segons la previsió d’oratgenet.com demà la meteorologia acompanyarà i durant el matí lluirà el sol. De cara a la vesprada apareixeran intervals de núvols alts. El vent bufarà fluix i les temperatures màximes arribaran fins els 17 graus.790 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!