Les absències continuen paralitzant la majoria de punts del plenari municipal

L´aposta de l´equip de govern és liquidar deutes és per això que ahir s´aprovava el reconeixement de crèdit per tal de pagar 556.000 euros repartits en al voltant de 220 factures, de legislatures anteriors i de la present, que pagaran aproximadament a 125 proveïdors. A més, es recolza la campanya de La Unió de Llauradors “el Camp és vida: fes-lo teu” i s´aprova l´ordenança municipal del medi rural. 6 punts de l´ordre del dia es queden damunt la taula perquè per a ser aprovats necessiten de majoria absoluta, però les absències de Síscar i l´oposició deixen en minoria l´equip de govern. 8 eren ahir els regidors presents a la sessió plenària, de caire extraordinari, de l´ajuntament de Pego. Les absències, una vegada més dels membres de l´oposició i del regidor d´urbanisme, el popular Eduardo Síscar, van provocar ahir que la majoria dels punts de l´ordre del dia s´hagueren de deixar damunt la taula. 5 d´aquests 6 punts s´arrosseguen de plenaris anteriors, així trobem la renovació del nomenament del jutge de Pau, el nomenament de fills adoptius de Pego a Josep Martínez Rondan i José Albero Francés; aprovació de les subsanacions de les modificacions puntuals nº12 i nº14 del PGOU, que corresponen a dotacionals i a tipologies d’edificis en alguns sectors així com a l´estipulació de l’ample de les façanes. El nou punt que s´ha hagut de quedar damunt la taula és la declaració de Pego com a municipi Turístic de la Comunitat Valenciana.

Les qüestions que si que es van poder exposar i aprovar, perquè no necessiten de majoria absoluta, són, en primer lloc, el reconeixement de crèdits que implica un gruix d´al voltant de 556.000 euros corresponents a 220 factures aproximadament. Aquestes factures representen un 55%, més o menys, del total que l´Ajuntament té pendent de pagament i inclouen deutes d´aquesta legislatura i de l´anterior. Al voltant de 125 proveïdors seran pagats amb aquest reconeixement de crèdit.

Segons Ortolà, l´alcalde del municipi, el plantejament del pressupost de 2007 és una aposta clara de l´actual equip de govern per a liquidar el major nombre de deutes possible. El primer edil va criticar, en la seua intervenció, aquelles persones que critiquen que no s´inverteix en aquesta legislatura. Ortolà assegura que la inversió de l´actual govern és deixar l´Ajuntament amb uns deutes mínims.

El recolzament a la campanya de La Unió de Llauradors “El camp és vida: fes-lo teu” ha estat el següent punt aprovat. L´organització agrària fa uns mesos que va demanar, en un Consell Agrari, el suport del consistori a la situació de crisi que pateix el camp valencià. Una conjuntura que després del temps transcorregut no mostra signes ferms de canvi.

El plenari extraordinari també va donar llum verda a l´ordenança municipal del medi rural. Un document que després de redactat va passar pel Consell Agrari Municipal, un òrgan consultiu composat per professionals del camp pegolí. Allí es va analitzar i es van suggerir algunes qüestions que milloraven l´ordenança. Després d´afegir les propostes aportades pel Consell Agrari ha pujat a plenari la seua aprovació. Dominguis, regidor d´agricultura, puntualitzava que l´ordenança s´ha desenvolupat per a regular les accions que s´executen al medi rural del terme de Pego. Aquest document complementa la resta de lleis autonòmiques i estatals.

Ortolà, va voler destacar, per damunt de qualsevol altra cosa, la participació del Consell Agrari Municipal en el procés de redacció d´aquesta ordenança del medi rural.
478 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!