L’equip de govern desestima l’al·legació presentada per canviar la ubicació del mercat ‘Terra de Pego, Mercat de la Vila’

La raó és que l’actual ubicació, al passeig Cervantes, s’adequa a una millor distribució de les zones comercials del municipi. Afegia la regidora de Comerç que l’al·legació presentada no compta amb el vist-i-plau de la majoria. Manifestava que, abans de canviar res, es vol encetar un diàleg per arribar a un consens. La desestimació de l’al·legació produïa l’aprovació definitiva de la modificació de l’ordenança reguladora de la venda no sedentària que permet que el mercat de la terra de Pego siga setmanal.
El primer punt a debat en el ple ordinari de desembre va estar decidir sobre l’al·legació presentada sobre el canvi d’ubicació del mercat ‘Terra de Pego, Mercat de la Vila’ del passeig Cervantes, on ara se celebra, al recinte del mercat municipal. L’equip de govern proposava desestimar esta al·legació perquè, explicava la regidora de Comerç, Rosa Maria Ferrer, «no compta amb el vist-i-plau de la majoria», en este cas, aclaria Ferrer, «ALMA [l’Associació amb què es va signar el conveni per a realitzar el mercat] no està ni a favor ni en contra» de l’actual ubicació. A més, comentava la regidora que l’al·legació no s’havia presentat ni en temps ni en forma, tenint en compte que feia un mes que s’havia proposat una modificació de l’ordenança de la venda no sedentària per a permetre que ‘Terra de Pego, Mercat de la Vila’ es duguera a terme tots els dissabtes i no cada quinze dies.
Rosa Maria Ferrer argumentava que, abans del canvi d’ubicació, «volem un obrir un diàleg i arribar a un consens que no hem tingut per saber realment qui està al capdavant del mercat i quins són els objectius», ja que estos, apuntava la regidora de Comerç, «disten dels inicialment proposats». Reiterava, no obstant, que estan oberts al diàleg i, a un possible canvi d’ubicació.
El portaveu de Ciutadans de Pego, Carmelo Ortolà, manifestava estar a favor de la desestimació perquè, explicava que «el mercat de la terra es va ubicar en el passeig Cervantes per donar una certa activitat a tots els negocis que hi ha allí». Si es canviara a l’entorn de la plaça del Mercat, «estem llevant altra volta eixa possibilitat de negoci que tenen els comerciants del sector de la Font i, concentrar-ho tot al mateix lloc», aprofundia Ortolà. Defensava el portaveu de Ciutadans de Pego que «les activitats s’han de distribuir un poc perquè totes les àrees puguen participar en els beneficis econòmics, si és que els hi ha».
Des del PP també es creu que «haurien d’haver més reunions per a consensuar amb les parts que es por fer, tenint en compte que es va fer per a revitalitzar un poc la zona del passeig». De tota manera, Javier Gascó introduïa un nou element, el fet que potser han demanat eixe canvi d’ubicació «perquè no els funciona i si no els funciona deixaran de muntar i se n’aniran a casa o a un altre lloc», és per això que demanaven «fer més reunions amb eixes persones a veure que és el que pots solucionar».
Compromís per Pego, en la línia del diàleg, manifestava que creu «convenient que l’Ajuntament hauria de reunir-se amb els mantenidors del mercat de la terra per a arribar a un acord amb ells i potenciar este mercat perquè és un mercat tradicional i que no el trobes en tots els pobles». Anunciava la seua abstenció en la proposta de desestimar l’al·legació.

Així les coses l’al·legació que sol·licitava un canvi d’ubicació per a muntar el mercat ‘Terra de Pego, Mercat de la Vila’ era desestimada per 9 vots a favor, els de l’equip de govern (PSPV i Ciutadans de Pego) i 5 abstencions de Compromís i PP. Esta desestimació provocava que, automàticament, quedava aprovada la modificació de l’ordenança de la venda no sedentària que permet que ‘Terra de Pego, Mercat de la Vila’ es puga realitzar tots els dissabtes de 9 a 14h., al passeig Cervantes. A excepció, tot s’ha de dir, d’este cap de setmana del 5 i 6 de desembre, quan el Mercat de la Terra de Pego es trasllada a la plaça del mercat per a formar part de les distintes activitats que enriquixen la XII Fira de Comerç de Pego.
734 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!