L’equip de govern defensa la transparència de la licitació del PAI Pego Golf

Els socialistes i Ciutadans de Pego han eixit al pas davant les manifestacions realitzades des de Compromís en el comunicat en què els acusaven d’haver mentit i ocultat informació al respecte de la licitació del projecte Pego Golf. L’equip de govern  manté en el seu escrit de resposta que el procés és totalment transparent i que el nom de l’empresa que s’ha presentat a la licitació no ha estat revelat perquè el procés continua obert.

El comunicat del govern municipal diu el següent:

“Respecte al comunicat publicat hui pel grup Compromís Pego on s’acusa aquest equip de govern d’amagar informació sobre al projecte Pego Golf, cal dir:

Aquest equip de govern remarca en tot moment la transparència del procés, ja que la informació sorgida d’aquest procediment pot consultar-se en les dependències municipals sol·licitant-lo a través d’un registre d’entrada. Les crítiques del grup Compromís confirmen que no s’han llegit les bases del procediment i que, una vegada més, no saben com és funcionament de les institucions públiques i, especialment, aquest tipus de processos.

Davant les acusacions d’ocultar informació davant un mitjà de comunicació, l’edil entrevistada en aquell moment va confirmar que, de moment, si hi havia una empresa interessada en el projecte. Des de l’inici de la licitació, no s’ha fet cap mena de publicació pública, ni en cap mitjà de comunicació sobre quines empreses (amb nom) han decidit postular-se al projecte. Es fa per respecte al procés per a evitar així pressions mediàtiques o polítiques per a qualsevol empresa que vulga postular-se.

En el cas de la informació facilitada als propietaris afectats pel procés, si s’ha decidit informar-los sobre l’estat del procés, després de rebre la petició de ser informats per part seua. Creiem que estan en el seu dret de ser informats. A més, sabem que els propietaris estan informats en tot moment de qualsevol moviment, de fet, els representants de l’associació, així com altres propietaris, ja han mantingut reunions amb l’empresa que de moment s’ha postulat al projecte. Encara que l’Ajuntament no està en disposició de confirmar res de manera categòrica, perquè cal recordar que el procés encara està obert.

Insistim que NO hi ha cap interés més que el de fer complir el procés, cal recordar que fer marxa enrere suposaria que els propietaris que han comprat parcel·les, podrien reclamar al consistori el lucre cessant, per la qual cosa l’Ajuntament hauria d’assumir un cost molt elevat en indemnitzacions. A més, una vegada acabe el termini de licitació, s’exposarà públicament el resultat com en qualsevol altre procés, repetim, no hi ha cap mena d’interés a ocultar res.

Cal recordar que no s’ha donat la citada caducitat del projecte, l’Ajuntament ha rebut un informe ratificat per tècnics de la conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat (Urbanisme) on s’indica que la DIA té vigència indefinida, perquè es tracta d’un pla parcial i aquests, una vegada aprovats, tenen vigència indefinida. S’ha dut a terme la cancel·lació de l’agent urbanitzador, per a buscar un altre, no vol dir que es cancel·le el projecte.

La resposta sobre la vigència de la DIA per part de la conselleria de Medi Ambient a una pregunta de un diputat pegolí, no compta amb cap informe de tècnics que avale la resposta de la ja exconsellera Mireia Mollà; o almenys l’Ajuntament no ha rebut cap informe al respecte, com si ha arribat el de la conselleria d’Urbanisme, la qual també contestava una pregunta de Compromís.

Ni l’Ajuntament de Pego ni cap dels membres de l’equip de govern té gens d’interés ocult en què siga l’una o l’altra empresa la que licite el projecte. No se li pot negar la seua participació a cap empresa si compleix tots els requisits establits. El procés complirà tota la normativa (d’això s’encarregaran els tècnics de l’Ajuntament).

L’Ajuntament de Pego tampoc és qui ha de jutjar processos judicials, serà la justícia qui s’encarregue de dictaminar.

Insistim, tan sols complim amb un procediment que, en el cas de no fer-lo, pot repercutir econòmicament en les arques municipals.

Quant a les acusacions per part de Compromís a l’edil d’Urbanisme i a la resta de l’equip de govern, creiem que no són de rebut quan hi ha transparència total en el procés. Si poden demostrar algun indici d’il·legalitat o interés personal per part d’algun dels membres de l’executiu, que les facen públiques. Pot ser pensen que tots actuen com ho va fer el seu partit durant l’aprovació del PAI, quan estaven en el govern local”.

734 Visites
Hola!!