L’equip de govern aprova uns pressupostos municipals xifrats en 10.600.000 €

El Castell d’Ambra, el Teatre, l’ascensor de l’ajuntament i la renovació de les canastres de bàsquet, són les principals inversions previstes en els pressupostos del 2019

Amb els vots en contra de Compromís i el regidor no adscrit, Simòn Ortolà, i l’abstenció del partit popular i de Volem Pego, el PSPV i Ciutadans de Pego Independent, l’equip de govern, format pel PSPV i Ciutadans de Pego Independents, ha tret avant uns pressupostos que inclouen unes inversions de 266.000 euros en els bens i infraestructures que ha detallat el regidor d’Hisenda, Carmelo Ortolà.

També entra en aquest capítol l’ascensor de l’Ajuntament, al que es destinen 32.000 € perquè estiga acabat d’instal·lar en l’actual exercici.

L’apartat d’inversions inclou una previsió d’ingrés de 55.000 euros per la possible venda de tres bens immobles propietat municipal. D’aconseguir eixos diners, serien destinats a la millora de diferents carrers de la localitat. Encara que, segons el regidor, si no es venen les propietats públiques, els diners per a invertir-los en els carrers, s’aconseguirien d’altres partides, com ara, el romanent de caixa. 

La partida principal de despeses, la de personal, segons ha explicat el regidor d’Hisenda, Carmelo Ortolà, ascendeix a més de 5 milions d’euros, quasi la meitat del pressupost.

El debat ha sorgit en aquesta sessió extraordinària, amb les preguntes del Partit Popular i Compromís per Pego, que han criticat, principalment, el fet de que algunes partides no tinguen consignació pressupostària i després, al llarg de l’exercici es facen modificacions de crèdits per tal de dotar-les de diner per poder dur a terme el pagament de factures, plans i actuacions no pressupostats. Així ho ha manifestat Javier Gascó per part del Grup Popular:

En la seua intervenció, el portaveu del Grup Compromís, Àngel Oltra, qualificà com a “una improvisació continua” la forma de fer els pressupostos i de governar de PSPV i Ciutadans de Pego.

Finalment, el Partit Popular i Volem Pego s’han abstingut en la votació. Compromís i el regidor no adscrit, Simón Ortolà, han votat en contra d’aquestos pressupostos que continuarem desgranant en pròxims informatius.

1099 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!