“L’ensenyament serà millor i l’alumne eixirà més preparat, tant en teòrica com en pràctica”

Afirma el professor d’autoescola pegolí, Javier Gascó. Hui ha arrancat el nou model d’examen de conduir. En la part teòrica el més destacat és l’ampliació de 800 a 15.500 preguntes. En la pràctica, la part de comprovacions mecàniques abans de pujar al vehicle. A més, la prova pràctica serà més llarga i tindrà una part de conducció autònoma.
A partir de hui s’aplica el nou model d’examen de conduir. Ràdio Pego s’ha posat en contacte amb les dos autoescoles de Pego per saber la seua opinió i en què afectarà a la seua manera de donar les classes. A esta notícia només aportarem la visió de l’Autoescola Boronat perquè, per qüestions d’agenda, no hem pogut gravar el monitor de l’Autoescola Pego.

El nou examen de conduir, amplia la base de preguntes del teòric, de 800 a 15.500. A més, valorarà per primera vegada la conducció eficient. “L’objectiu és millorar la qualitat dels exàmens per a propiciar una millor formació dels nous conductors”, expliquen des de la Direcció General de Trànsit.

Les principals novetats:

– Més preguntes
Trànsit ha ampliat la base de preguntes de 800 a 15.500 en l’examen teòric. “La redacció és més senzilla i la seua actualització és diària, de manera que els exàmens són individualitzats per a cada aspirant”, explica la DGT. Les qüestions versaran sobre seguretat vial, normes, senyals, conducció eficient i comportaments baix la influència d’alcohol o drogues.

El que hi haja més preguntes evitarà que la gent s’aprenga de memòria les preguntes, assenyalava Javier Gascó, des de l’autoescola Boronat. La pregunta s’haurà de comprendre.

A més, els exàmens es podran fer en ordinador. Un total de 24 direccions provincials de Trànsit ja fa les proves teòriques en pantalles tàctils. La resta d’aules s’informatitzaran al llarg de 2013.

– Examen pràctic més llarg
La prova tindrà una durada mínima de 25 minuts per als permisos de turismes i motocicletes, i de 45 minuts per als professionals –camions i autobusos-, que és el temps necessari, segons la Directiva Europea, per a demostrar que “l’aspirant posseïx les capacitats i actituds necessàries”. L’examen només s’interromprà per la comissió d’una falta eliminatòria que comporte perill real, quan es produïsca una intervenció justificada del professor o quan quede acreditada una manifesta imperícia de l’aspirant.

– Comprovacions prèvies del vehicle
Aquesta és potser una de les novetats més cridaneres. Abans de començar l’examen pràctic, l’examinador sol·licitarà a l’alumne que realitze comprovacions prèvies com la verificació dels sistemes bàsics del vehicle, el nivell d’algun dels líquids, la pressió dels pneumàtics o que assenyale on es troba l’eixugaparabrisa o les llums curtes o llargues. “No es demanaran a ningú proves de mecànica”, aclarixen fonts de la Direcció General de Trànsit (DGT). En tot cas, estes comprovacions prèvies no computaran en el mínim de duració de 25 minuts.

Des de l’autoescola Boronat, Javier Gascó explica que, en general, el mètode d’ensenyament canviarà molt poc, però si que s’aturaran més en estes qüestions.

– Conducció autònoma
És una de les principals novetats de la nova prova pràctica. Durant els 10 primers minuts, l’alumne haurà de dirigir-se al punt que li indique l’examinador de manera autònoma, és a dir, amb l’ajuda de les indicacions de la via o d’un GPS, sempre que el vehicle en què s’examina tinga este dispositiu de navegació i haja rebut formació prèvia per a usar-lo. L’examinador també podrà demanar a l’alumne que es dirigisca a un lloc que conega i al que sàpiga arribar sense ajuda.

Segons Trànsit, l’objectiu de la conducció autònoma és que el “futur conductor tinga una formació adequada perquè quan obtinga el seu permís sàpiga per on va, quines decisions prendre d’acord amb les circumstàncies del trànsit o sàpiga seguir les indicacions de direcció”.

En relació a la part teòrica Javier Gascó varolava positivament que, en el nou model d’exàmen serà l’examinador qui comunique a l’alumne si ha aprovat o ha suspés la prova. Assegura que d’eixa manera “s’evitaran malentesos”. L’examinador, en presència del professor, haurà de comunicar el resultat i explicar breument les faltes comeses perquè l’aspirant sàpia el que ha fet bé o mal i millore el seu comportament en la conducció.

– Conducció eficient
Durant l’examen, s’avaluarà de forma global la realització d’una conducció eficient, és a dir, amb marxes llargues, velocitat estable i sense accelerons. Conduir de manera no eficient suposarà una falta lleu.

Preguntàvem el professor d’autoescola com es mostra l’alumnat davant aquestes novetats. Si es troba més preocupat. Gascó confirmava este extrem. No obstant, assegurava “després tornarem a la normalitat i la gent ja no farà cas”. Assegura Gascó que amb este nou model d’examen de conduir “l’ensenyament serà millor i l’alumne eixirà més preparat, tant en teòrica com en pràctica”.
653 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!