L’atur comarcal descendix en 688 persones durant el mes d’abril

Pego seguix la tendència contrària i augmenta, en 13, les persones registrades a l’atur. En l’àmbit comarcal, les localitats que més persones han contractat han estat les més grans i costaneres Calp (-225), Dénia (-161) i Xàbia (-143). De nou, el major nombre de contractacions han estat en serveis de restauració, personals, protecció i venedors. El 86.14% dels contractes són temporals.
El més d’abril de 2014 serà recordat per ser el mes amb millor comportament de descens de l’atur des del 1997. El bon oratge, les festivitats de Setmana Santa i el pont del 1r de maig, de segur que han ajudat. La tendència de Pego, curiosament, ha estat la contrària al comportament de la comarca, l’autonomia i l’estat. Al mes d’abril s’han comptabilitzat a Pego 13 persones més registrades a l’atur. Hi ha un total de 850 persones inscrites com a demandants d’ocupació al SERVEF. Durant el mes de març n’eren 837.

Millor comportament ha presentat la comarca durant el mes d’abril. Han eixit de les llistes del SERVEF 688 persones i l’atur registrar és de 15.244. El mes de març de 2014 la Marina Alta registrava 15.932 persones aturades, segons els registres oficials.

El major nombre de contractacions han estat en el grup de treballadors de serveis de restauració, personals, protecció i venedors, 1.693 contractacions, un 46.63% del total. Li segueix en importància el grup d’activitat elementals, amb 994 contractes (26.38%) de 3.631. El 86.14% dels contractes són temporals.

Per localitats les més importants en població de la Marina Alta, són les que més atur han aconseguit retallar, totes elles ciutats costaneres: Calp (-225), Dénia (-161) i Xàbia (-143), municipis en què és clau el sector turístic, són les que més es beneficien de la reducció de l’atur.

La valoració d’estes xifres per part del sindicat CC.OO és que “la tendència de la desocupació a La Marina Alta no varia: amb l’arribada del bon temps i de la Setmana Santa, la desocupació dóna un respir, encara que siga un respir temporal i precari. L’estacionalitat típica d’esta època genera una ocupació conjuntural que no es pot interpretar, excepte si es recorre a la demagògia, com un canvi de tendència del mercat productiu. Més enllà d’esta retallada de la desocupació hi ha un model de desenvolupament caracteritzat pel monocultiu del sector serveis, la temporalitat i la substitució d’ocupació fixa, a jornada completa, per contractacions temporals amb jornades parcials. És, a més, un model en què l’economia submergida i el frau tenen un pes molt important”, sentencien des de CC.OO.

La Marina Alta arrossega des què va començar la crisi (any 2007) una destrucció de 9.808 ocupacions. La contractació dominant seguix sent la temporal, que acapara el 86’2% del total, mantenint el mercat de treball, a criteri del sindicat, “ un pes de la temporalitat insuportable, típica del sector serveis”.
680 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!