L’Associació de Comerciants de Pego encerta amb el I Concurs d’Ou de Pasqua i la ludoteca de tres dies, festius per a l’estudiantat

El primer dia a primera hora ja eren més de 40 els xiquets i les xiquetes, d’entre 5 i 11 anys, inscrits en aquesta innovadora proposta de ludoteca, que estarà activa hui i divendres de 10 del matí a 1 de la vesprada. El divendres es lliuraran els premis del I Concurs d’Ous de Pasqua.
Un so inconfusible era el que es podia escoltar en apropar-se al Mercat Municipal. Desenes de xiquets i xiquetes, d’entre 5 i 11 anys, jugaven al mocador o construïen el seu propi ou de pasqua per a posteriorment pintar-lo i fer-lo participar en el I Concurs d’Ous de Pasqua organitzat per l’Associació de Comerciants. El primer matí a primera hora, ja eren més d’una quarantena de xiquets i xiquetes participant de les activitats preparades per les monitores de l’empresa pegolina d’animació infantil Animactiu.

La idea del I Concurs d’Ous de Pasqua i la ludoteca naix d’una observació pràctica de la situació en què moltes famílies es veuen en aquesta setmana de transició entre Pasqua i Sant Vicent. Una setmana festiva escolarment parlant, però laboral per a la majoria de gent adulta. És per això que davant aquesta “desubicació” a l’Associació de Comerciants de Pego se li va ocórrer dur a terme “un concurs d’ous de Pasqua i al voler fer el concurs va sorgir la pregunta d’ “on podríem ubicar?” I després de parlar en l’Ajuntament que ens va deixar el mercat municipal i va ser aleshores que vam pensar que al mateix temps que fèiem el concurs que fora una ludoteca”, explicava Victòria Pastor, presidenta de l’Associació de Comerciants de Pego. Qui afegia que en eixa ludoteca els xiquets i les xiquetes podran passar un matí distés realitzant diverses activitats lúdiques.

Clara, una de les monitores d’Animactiu, empresa pegolina d’animació infantil que duu endavant l’activitat organitzada per l’Associació de Comerciants, definia l’objectiu de la ludoteca és fer que “els xiquets isquen d’alguna forma de la rutina l’escola i tinguen altres jocs per a jugar”.

I tot això per un preu simbòlic, 5 euros per passar el matí allí un xiquet o una xiqueta o bé l’estada potser gratuïta per al xiquet o xiqueta que porte els tiquets que es reparteixen des del 31 de març, per compra realitzada, a les diferents botigues associades. I és que el que pretén l’Associació de Comerciants de Pego “és donar un servei a la seua clientela”, però sense tancar-ho a ningú.

Una de les curiositats d’aquesta ludoteca és que funcionarà tres dies: dimarts 6, dimecres 7 i divendres 9 d’abril. I dijous… doncs no es pot utilitzar el recinte cobert del Mercat Municipal perquè hi ha mercat. Com explicava Pastor, “la condició que ens va posar la regidora de comerç era que dijous hi ha mercat i teniu en compte que no es pot fer cap tipus d’activitat allí”. Tot i això, per a l’Associació de Comerciants aquest fet és un avantatge, ja que “deixem que els xiquets descansen un dia i els donem també un dia de festa a ells”.

Animactiu fa quatre anys que va ser creada per Rosa Maria Bolta i Manu Bares i abraça el camp de l’animació infantil i juvenil, cobrint esdeveniments de les característiques mencionades, dirigits a animar, a entretenir i activar a xiquetes i xiquetes.

Abans d’abandonar el Mercat Municipal preguntàvem a un grup de joves situats al voltant d’una taula que és el que feien. Ens contaven que estaven elaborant l’ou de Pasqua que posteriorment pintarien i que l’exposaran per a veure si guanyen un dels premis que s’entregaran divendres de matí al mateix Mercat Municipal.

627 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!