L’Ajuntament de Pego sondeja l’estudiantat pegolí per conèixer la viabilitat de connectar amb València i Alacant en autobús els diumenge

La iniciativa partix de les regidories de Trànsit i Turisme que, en contactar amb empreses de transport públic per poder cobrir el buit que ha deixat La Amistad els caps de setmana, van creure interessant la possibilitat d’incloure entre els serveis la cobertura dels estudiants pegolins fins a València i Alacant. També hi ha sobre la taula ampliar la connexió amb l’hospital comarcal i Monte Pego.
La notícia no és nova. Ja fa unes setmanes que es va publicar a les xarxes que les regidories de Trànsit i Turisme de l’Ajuntament de Pego estan estudiant la possibilitat de donar servei d’autobús des de Pego a les universitats de València i Alacant. Més concretament seria cobrir l’eixida des de Pego fins a València i Alacant, principalment, diumenge per facilitar el transport setmanal als estudiants. Este servei fa anys que s’organitza directament pels interessats –o almenys s’ha dut a terme durant alguns anys–. La proposta de l’Ajuntament de Pego alliberaria els particulars que havien de llogar els autobusos i cobrar els bitllets.

Per saber si la proposta és viable, les regidories de Trànsit i Turisme estan realitzant un sondeig perquè totes aquelles persones interessades en este tipus de servei emplenen una preinscripció. La finalitat última és conèixer la demanda real i exactament quants autobusos es necessitarien per cobrir-la.

Les persones interessades poden presentar la fulla d’inscripció al registre de l’Ajuntament en horari de 9 a 14 i també a l’oficina de turisme, de 9 a 14 i de 16 a 18.30h. Tenen fins al dia 29 d’agost.
Les regidories fan notar que la preinscripció no és vinculant a l’obligació de llogar el servei, ja que deixen clar que només es tracta d’un sondeig. Així mateix indiquen que l’ajuntament de Pego només fa d’intermediari entre l’empresa i els estudiants.

Des de les regidories de Trànsit i Turisme aclarixen que el preu de bitllet no el poden donar perquè l’empresa no els l’ha facilitat, ja que esta, abans d’arriscar-se a dir un preu vol saber el nombre de persones interessades i la freqüència amb que es faria el trajecte, així com saber quines són les universitats més demandades per dissenyar la ruta. Així que, comenten que, fins que la gent no es preinscriga no es podrà saber si l’empresa estarà interessada en apostar pel servei. Aclarixen que, si el servei tira endavant, serà l’empresa qui establirà el preu.

Esta possibilitat que plantegen les regidories de Trànsit i Turisme s’emmarca dins un projecte més ampli de connexió des de Pego. I és que amb l’empresa que s’ha contactat també s’ha parlat d’incrementar el servei amb l’hospital de Dénia per facilitar l’anada i tornada dels usuaris de Pego, ja que la freqüència d’autobusos actual deixa moltes hores mortes des del primer servei fins al següent. Esta ruta també pararia a Monte Pego. Així mateix, també s’ha posat damunt la taula, una possible connexió entre la macrourbanització i el poble per millorar la connexió dels seus habitants amb el municipi.

Esta iniciativa es podria dur a terme amb certa facilitat perquè, assenyalaven des de Turisme, l’empresa amb que ha contactat l’Ajuntament de Pego té vehicles de transports de moltes mides, fins i tot furgonetes d’unes 9 places que permetrien cobrir trajectes curts i sense massa demanda, però necessaris per a aquelles persones que no tenen possibilitat de desplaçar-se per elles mateixes.

Assenyalaven també des de la regidoria de Turisme que abans de fixar cap ruta, l’empresa consultada ha de mirar els horaris que ja estan coberts per altres empreses d’autobusos per no caure en la competència deslleial.
665 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!