L’Ajuntament de Pego sol•licita que es declaren zones inundables les carreteres del Mar, d’El Verger i d’Oliva

Dins el Director de defensa contra avingudes a la Marina Alta elaborat per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. Alhora també demanen que el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva es considere que té bona salut.
En el darrer plenari extraordinari celebrat el darrer dijous del mes d’octubre s’aprovava remetre a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer diverses al•legacions al Pla Director de Defensa contra avingudes a la Marina Alta. Aquest punt va ser aprovat per 9 vots a favor, els de Ciutadans de Pego, PSPV i BNV i 5 vots en contra, els del PP.

Andreu Dominguis, regidor de Medi Ambient, Aigua i Agricultura va ser l’encarregat d’exposar les consideracions que el consistori remetrà la CHJ. El socialista va recordar que “en certes dates de l’any passen unes pluges molt torrencials que afecten negativament a la població”. Contextualitzant aquest fenomen localment, Dominguis va comentar que “en molts casos, Pego, també es veu afectat en una intensitat major del que podria ser, una manera de poder per a albergar l’aigua.” Tot i això, reconeixia el socialista “que tenim un poble prou preparat”.

Al Pla Director de Defensa contra Avingudes a la Marina Alta la Confederació només considera en el terme municipal de Pego la zona de la Marjal Pego-Oliva. No obstant, des de l’equip de govern es considera que hi ha altres punts problemàtics quan es produeixen episodis de pluges intenses i això és el que es vol traslladar a la CHJ. Detallava Andreu Dominguis “els altres problemes” que es produeixen al terme com “els talls de la carretera i la pràctica incomunicació per la zona sud –carretera del Mar i de El Verger-, inclús, en alguns moments també ha pogut ser per la part nord –carretera d’Oliva”. Asseverava Dominguis en la seua intervenció que aquesta és una qüestió “que venim reivindicant des de fa temps”.

D’altra banda, explicava el regidor d’Agricultura i Medi Ambient que en les al•legacions presentades també s’inclou “esmenar” els termes en què es descriu la Marjal de Pego-Oliva, ja que “posen que la marjal té una situació, d’alguna manera, dolenta” i des de l’Ajuntament defensa “que no, que en l’actualitat la marjal gaudeix d’una bona salut”.

El portaveu del Bloc, Àngel Sendra, reforçava les paraules del seu company de l’equip de govern i feia una aportació professional, com a bomber, advertint que “en quan al tall de les carreteres, la CV-715 i la CV-700, han donat problemes i s’haurà de treballar de valent, perquè no només és que la gent no puga eixir del poble per a anar a fer feina […], sinó que de vegades s’ha donat el cas d’haver de vindre amb el camió de bombers per a dur a gent a diàlisi o similars”, per això que assegurava Sendra que “alguna mesura s’haurà de prendre per a millorar això”.

El PP votava en contra de la proposta “perquè no estem d’acord en l’informe que elabora el tècnic”. “D’una banda, perquè creiem que per a presentar-lo a la Confederació és un poc curtet i simple”, manifestava la portaveu popular Maite Ferrándiz que continuava argumentant que “en un plenari aprovar [un text] que posa “actuacions dutes a terme per anteriors corporacions locals”, sense concretar res més no sembla massa lògic, ja que assegurava Ferrándiz “sempre que s’ha fet una actuació al parc ha tingut el recolzament del poble i de la corporació local”. I és per això que el PP considera que “la corporació local de Pego no deuria estar d’acord en el que apareix ací”.

Carmelo Ortolà, prenia la paraula del grup Ciutadans de Pego per a explicar que “l’al•lusió que fa l’informe sobre corporacions anteriors, no la fa la tècnica, sinó que la tècnica el que fa és esmenar-la, està rectificant-la”, fent notar que no s’està d’acord en els termes que s’expressa la CHJ.

D’altra banda, l’alcalde comentava que l’Ajuntament de Pego “després de les inundacions de l’any 2007, es va fer un requeriment també que el que es demanava que la Conselleria de Governació ens contemplara d’una manera o d’una altra quan elabore els plans d’avingudes perquè estem en una zona, que tot i que no és inundable, sí que pateix el col•lapse quan s’inunden les zones circumdants”.

El socialista Andreu Dominguis reconeixia que l’informe que es presenta pot dur a equívocs, però “el que estem és defensant és que ho eliminen del text -la referència “corporacions anteriors” per la seua ambigüitat- o que posen que la marjal gaudeix d’una bona salut”. Concloïa Dominguis que l’al•legació presentada a la CHJ “no està criticant ningú, sinó més bé al contrari, recolzant”.

462 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!