L’Ajuntament de Pego sol·licita formar part del conveni per a la creació de fons socials d’habitatges

Un conveni entre la FEMP, diversos ministeris i entitats financeres que permet traure pisos de lloguer que estiguen en poder dels bancs a preus baixos per a famílies amb problemes de desnonaments. La proposta d’alcaldia era aprovada per unanimitat.
Una de les mocions que es van presentar al plenari ordinari del mes de març va estar per part de l’alcaldia. Esta va proposar l’adhesió de l’Ajuntament de Pego al conveni per a la creació de fons socials d’habitatges entre la FEMP, diversos ministeris i entitats financeres.

L’alcalde Carmelo Ortolà va explicar que la Federació Espanyola de Municipis i Províncies ha signat un conveni “per a la creació d’un fons socials d’habitatges per a destinar estes cases a lloguer”. El fons naix amb 5.891 habitatges que aporten 33 entitats financeres al conveni. Estes cases estan destinades a cobrir la necessitat bàsica d’un habitatge a aquelles “famílies en situació d’especial vulnerabilitat que hagen estat desallotjades de les seues cases després de l’1 de gener de 2008”. Les bases del conveni marquen un període de lloguer de 2 anys. Les rendes de lloguer per un pis del fons social d’habitatges oscil·len entre els 150 euros i 400 euros al mes, amb un límit màxim del 30% dels ingressos nets totals de la unitat familiar.

Explicava Carmelo Ortolà que el plenari el que fa és sol·licitar “adherir-nos a este conveni, ja que hi ha entitats bancàries que firmen el conveni que tenen presència física al nostre municipi i, d’esta manera, es pretén que, d’una forma o altra, l’ajuntament de Pego puga col·laborar, a través d’este conveni, en obtindre eixos lloguers per a persones que haguen estat desnonades dels seus habitatges”.

Des del Bloc-Compromís expressaven el seu recolzament a “tot el que siga millorar la situació de les persones que es troben en eixa situació tan difícil”.

El portaveu del PSPV i regidor de Serveis Socials, Enrique Moll assegurava que a Pego hi ha casos de desnonaments, tot i que no isquen a la premsa. És per això que manifestava que “tot el que puga ser donar eixida a que les famílies tinguen un lloc per a poder dormir per la nit, i que siga un lloc digne, doncs millor encara”.

Des del PP també s’estava d’acord en la proposta d’alcaldia. La moció era aprovada per unanimitat.
530 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!