L’Ajuntament de Pego s’adherix al conveni de col·laboració entre FVMP i SGAE

Esta adhesió suposa reconèixer les factures pendents de pagament a l’SGAE, de 2009 a 2012, amb la bonificació d’un 25% de descompte aplicada a eixes factures i a les següents.
Ara que venen festes i la música no només estarà present a la ràdio, sinó en quasi tots els actes festers, recuperem un dels punts de l’ordre del dia de l’últim plenari. Es tracta de l’adhesió de l’Ajuntament de Pego al conveni de col·laboració entre la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i la Societat General d’Autors i Editors (SGAE).

El conveni partix del fet que “els ajuntaments integrats en la FVMP, entre els que es troba l’ajuntament de Pego, promouen, organitzen i patrocinen diverses activitats culturals incloses dins el repertori administrat per l’SGAE” i del fet que “amb la signatura d’este conveni es concedix la utilització de comunicació pública de les obres del seu repertori als ajuntaments” i també que “els ajuntaments adherits al conveni gaudiran de bonificacions” durant un any que és el que dura, en un principi el conveni, prorrogable per anualitats.

L’alcalde de Pego, Carmelo Ortolà, deixava clar que és un tema fiscal i explicava que, en general, “els ajuntaments hem tingut sempre una certa reacció a un pagament més alhora de contractar grups musicals o similars i sempre s’ha arrossegat un petit deute amb l’SGAE als que no dones massa preferència”. Esta situació que sembla que és bastant generalitzada ha dut a l’SGAE i a la FVMP ha arribar a un conveni de col·laboració. Així l’SGAE ha accedit a concedir un 25% de descompte a aquells ajuntaments que s’adherisquen, amb la condició que els consistoris reconeguen el deute pendent amb l’SGAE, al que també se li aplica la bonificació del 25%. En el cas de Pego el deute s’arrossega des de 2009 i ascendix a 12.800 euros, que amb la bonificació es reduïx a 9.600 euros, que es pagran bimensualment durant tot l’any.

Conxa del Ruste, portaveu del Bloc-Compromís, recordava que a la comissió informativa es va abstenir perquè volia llegir-se millor el conveni i anunciava que anava a votar a favor. Del Ruste, explicava que el seu vot a favor es devia a l’estalvi que suposava la signatura del conveni. No obstant això, subratllava que “la manera de defensar els drets d’autor, que és totalment defensable, de l’SGAE no és la manera que em sembla que siga la millor”. També anunciava que el seu company de grup, el regidor del Bloc-Compromís, Josep Nadal anava a abstenir-se.

Enrique Moll, portaveu del PSPV, destacava l’estalvi de 3.200 euros que suposava l’adhesió al conveni i ironitzava sobre el fet que la idoneïtat de fer-ne un altre similar “d’ací 3 ó 4 mesos”.

Des del PP no es comentava res, però s’estava a favor de l’adhesió al conveni amb l’SGAE. Per tant, el punt era aprovat per 15 vots a favor, els de totes i tots els regidors presents al plenari excepte Josep Nadal, que s’abstenia perquè, explicava, “que estic d’acord amb el que ha dit Conxa -la seua companya de formació-, però com a soci de la Societat General d’Autors i Editors, per les possibles incomptabilitats que es pugueren derivar, m’abstinc”.
716 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!