L’Ajuntament de Pego restaura un nou document de l’Arxiu Municipal

Ho fa dins la política de digitalització i restauració de l’Arxiu Municipal de Pego encetada en 2004. Esta feina de restauració està subvencionada, en un 50%, per la Generalitat Valenciana.

La tasca de conservació i restauració de documents històrics de l’arxiu municipal es va encetar el 2004 i en 2011 ja s’havien restaurat uns 10 exemplars datats en els segles XV, XVI i XVII, sent l’arxiu pegolí un cas excepcional a la comarca de la Marina Alta. Esta política de restauració i conservació dels exemplars que es poden trobar a l’arxiu municipal de Pego es complementa amb una política de digitalització dels documents arxivats. El procés de restauració està subvencionat en un 50% per la Generalitat Valenciana.En esta ocasió el llibre restaurat per l’Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals, un dels Instituts de Conservació i Restauració més moderns d’Europa, és el Llibre de Justícia de 1600. Esta obra es caracteritza, ens explica l’arxiver municipal, Joan Miquel Almela, per ser un «llibre manuscrit de nou quaderns de 24 bifolis cadascú, molt deteriorat. On apareixen judicis civils i criminals del batlle i del justícia de Pego referents tant a Pego com a altres pobles de la Marina Alta i la Safor. En ell es pot veure també la relació amb els moriscos, la majoria d’ells, ramaders».
Com comentàvem, la restauració ha estat a càrrec de IVACOR a través de la subdirecció de Conservació, Restauració i Investigació de CulturArts, Generalitat IVC+R.

1307 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!