L’Ajuntament de Pego prova el servei diurn de recollida del fem

El passat 31 de desembre finalitzava el contracte amb FCC i este no s’ha renovat. De fet, pel que va avançar l’alcalde de la localitat, el més possible és que s’acabe en els jutjats. Per un període d’uns 40 dies -el permés per llei- l’Ajuntament de Pego està “provant un sistema de recollida diürna, a vore si pot ser efectiu o no”. El que es pretén és que “els treballadors facen la faena ben feta”, subratllava Carmelo Ortolà.
Dijous passat, 3 de gener de 2013, el plenari ordinari de l’Ajuntament no portava punts de l’ordre del dia, després d’haver-se celebrat dos plenaris -ordinari i extraordinari- molt seguits i a l’espera de l’aprovació definitiva dels pressupostos cap a mitjans de mes. No obstant, a una observació del regidor del Bloc-Compromís, Àngel Sendra, en el torn de precs i preguntes, va sorgir la notícia. L’Ajuntament de Pego està en període de proves per a canviar el sistema de recollida del fem després d’haver-se finalitzat el contracte d’FCC. Un petit detall ens dóna eixa informació. Els contenidors ja no duen la marca FCC, sinó Ajuntament de Pego i, en menut, el nom de l’empresa que està realitzant el període de proves, CESPA.
Àngel Sendra va pregar que la gent ha de ser més cuidadosa a l’hora de deixar elements voluminosos al costat dels contenidors. Concretament parlava d’un matalàs. Recordava l’edil del Bloc-Compromís que l’ecoparc està per a dipositar tot allò que no admeten els contenidors de fem que hi ha distribuïts pel poble. D’altra banda, també criticava Sendra el fet que, una vegada deixat allí el matalàs, els operaris encarregats de recollir el fem no l’hagueren retirat i demanava responsabilitat a l’Ajuntament per la part que li toca.

Aprofitant esta intervenció, l’alcalde de Pego, Carmelo Ortolà anunciava que, “des d’esta setmana ja no està fent-se càrrec de la recollida FCC” i és que el contracte finalitzava el 31 de desembre de 2012. Actualment, informava Ortolà, “estem provant, abans de traure-ho a licitació definitiva, un sistema de recollida diürna, a vore si pot ser efectiu o no pot ser efectiu.” Este canvi era definit pel primer edil com “radical”. Un dels objectius del nou sistema és “que els treballadors no vagen a estall, sinó que facen la faena ben feta”, comunicava Carmelo Ortolà. Si este sistema de recollida diürna no funcionara l’Ajuntament de Pego trauria a licitació el tradicional sistema nocturn de recollida de residus sòlids.

Actualment els treballadors tenen l’horari de 6 a les 13 hores. En eixe període fan tasques de recollida de fem com de neteja pública. Informava l’alcalde de Pego que l’empresa que està duent a terme la recollida de fem en este període de proves és CESPA. Eixe període de proves, de 40 dies, aclaria Carmelo Ortolà, és el “màxim que ens permet la normativa per a adjudicar directament a una empresa” el servei. Després ja s’ha de traure a licitació pública.
Pel que fa a la relació amb FCC, l’alcalde de Pego explicava que “hem tingut alguns problemes”. Entre d’altres coses perquè “l’acta de recepció va ser bastant dolenta. Ens ha desaparegut molt de material. Està inventariat i ara se li hauran de demanar responsabilitats a FCC”, informava Ortolà. Qualificava la finalització del contracte com a “traumàtic”, ja que “no hem tingut massa col·laboració d’una empresa que ha estat treballant ací durant 10 anys”.

L’Ajuntament de Pego està disposat a defensar els interessos del poble. En aquest sentit, avançava Carmelo Ortolà que “acabarem als jutjats, possiblement, i ja dirà qui té la raó” i és que recordava que “hi ha algunes coses que estan pendents de solucionar”, referint-se, més concretament, a la valoració de la nau on es guarden els productes d’FCC. Una nau que, des de l’inici, ha estat envoltada de polèmica per la valoració inicial i pel projecte executat que, suposadament, no correspon amb la redacció del projecte.

Es recordava que, tot i que canvi l’horari dels treballadors del servei de recollida del fem, l’horari per a tirar el fem es manté. Ara d’hivern, a partir de les 20 hores. També s’informava que, en este sistema de recollida diürna, els dies festius no s’arreplegarà el fem. Es farà només en el cas que hi haja dos o més festius consecutius.
752 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!