L’Ajuntament de Pego obri la porta a la venda directa del productor al consumidor

Amb la modificació de l’ordenança reguladora de la venda no sendentària a Pego. Una modificació necessària per a adaptar la normativa legal al Decret 65/2012 del Consell.
El Decret 65/2012 de 20 d’abril del Consell que regula la venda no sendentària a tota la Comunitat Valenciana feia ineludible la modificació de l’ordenança pegolina. La regidora de Comerç, Pepa Sendra, explicava que, “seguint les indicacions de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, hem fet la nova regulació de l’ordenança”. Sendra destacava les principals modificacions: “la inclusió de les cooperatives que es poden dedicar professionalment a l’activitat del comerç al detall. La col·laboració dels familiars en l’exercici de la venda. Autoritzar als particulars de la venda no sendentària, en sòl públic, d’articles usats, sempre que els articles a la venda procedisquen del seu propi aixovar i no hagen sigut adquirits, expressament per a la seua revenda”. Així mateix, es modifica “l’autorització, amb caràcter ocasional, de la venda no sendentària amb fins benèfics promoguda per entitats, institucions o associacions locals”.

Pepa Sendra també ressaltava que, entre les novetats, “hi haurà estipulat un dia perquè puguen eixir a vendre al Mercat Municipal de Pego, que no coincidisca en el dijous, les persones que puguen aportar la seua identificació com a veïns de Pego i que tenen un tros de terra i que eixa producció la fan de forma pròpia”. Aquesta novetat intenta, entre d’altres, “evitar les cadiretes” a les portes de les cases, assenyalava Sendra. Així mateix, presentava la mesura la regidora de Comerç com “una eixida més per a les persones que ho estan passant malament, en estos moments”.

El Bloc-Compromís, abans del plenari havia comparat l’ordenança amb la d’altres municipis, perquè, apuntava Àngel Sendra, “ens interessava molt que els llauradors del poble que són productors, pugueren vendre”. No obstant, després de la comparació, constataven que “les persones que venen han de tindre el carnet de manipulador d’aliments, han d’estar donats d’alta en activitats econòmiques”, “perquè hi ha una regulació per llei que s’ha de fer”. Totes estes circumstàncies xocaven amb “la facilitat” que esperava, el Bloc-Compromís, que donara esta nova normativa als productors locals.

El PP anunciava la seua abstenció “perquè la major part de l’ordenança és correcta, és una adaptació de les normatives supramunicipals”. No obstant, Maite Ferrándiz manifestava que l’últim punt no els quedava massa clar. Admetia que “en principi no estaria malament” que els productor de Pego pugueren vendre un dia a la setmana, però, per l’altra banda, apuntava la portaveu popular que “hi ha moltes tendes al municipi de fruites i verdures […] que tenen un altre tipus de regulació i per això veiem molt conflictiu el tema de com es regula eixe apartat”.

La regidora de Comerç declarava que “estan indicant-te com regular-ho”. Pepa Sendra comentava que “l’únic que nosaltres podem posar a l’abast d’estes persones, és tota la nostra ajuda per part de Creama perquè puguen aconseguir el carnet de manipuladors d’aliments”. Pel que fa a la diferència de regulació amb la resta de comerços, Pepa Sendra manifestava que, “si estan dient-me que he de regular eixe tipus de venda, perquè és legal, el que no puc negar-li a cap pegolí de Pego, el seu dret”.

El punt era aprovat per 10 vots a favor, 8 de l’equip de govern (Ciutadans de Pego i PSPV), 2 del Bloc-Compromís, i 5 abstencions del PP.
722 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!