L’Ajuntament de Pego i el de Dénia acorden la redacció d’un conveni de serveis per a recollir el fem de Monte Pego

Dilluns a migdia es va produir una reunió entre l’alcalde de Pego i l’alcaldessa de Dénia per a intentar apropar postures a este respecte. S’ha arribat a un acord preliminar per a signar un conveni de prestació de serveis que implicarà que Pego puga continuar recollint el fem de Monte Pego, amb la novetat que l’Ajuntament de Dénia repercutirà este servei al consistori pegolí.
Que Pego té un problema amb Dénia per la recollida de fem de Monte Pego no és una novetat. El que sí que és una novetat és que l’Ajuntament de Pego, finalment, s’ha pogut reunir amb el de Dénia per tractar este greuge compartiu. De fet, la qüestió està seguint un procediment contenciós des del 2005. Declarava Carmelo Ortolà, alcalde de Pego, “tot això fa, que a l’altura que estem, convenient una reunió conjunta” entre els dos ajuntaments.

La qüestió de la recollida del fem s’ha intentat solucionar pels diferents regidors que han estat al capdavant de la regidoria de residus des del 2003. De fet, l’última legislatura socialista a l’Ajuntament de Dénia, quan a Pego era regidor el també socialista Andreu Dominguis, les negociacions estaven molt avançades, però la moció de censura al govern denier va provocar la paralització de les mateixes.

Per a l’alcalde de Pego, ara és el moment de tractar esta qüestió, en un moment en què a Pego s’està a punt de nova licitació. Ara que es vol donar una imatge diferent a la recollida de fem. Tot això sumant que “Monte Pego és una urbanització que no es mereix tenir problemes de fem com els que està tenint ara”.

El problema ve derivat que els residents empadronats a Dénia de Monte Pego no estan pagant taxa de fem al seu ajuntament, ja el consistori de Dénia el servei de recollida no contempla l’arreplegada de Monte Pego. No obstant això, els residents de Monte Pego empadronats a Dénia sí que fan fem i el tiren al contenidor. Contenidors que són de Pego i que paguem entre tots els pegolins i les pegolines.

Este greuge és el que l’Ajuntament de Pego vol corregir des de fa temps i el tema central de la passada reunió amb l’Ajuntament de Dénia. De fet, des del consistori pegolí s’ha pensat en “prendre una decisió en mesures de força, si fóra necessari, perquè el que no es deu premetre més que Pego assumisca un cost que no és seu”.

Assegura l’alcalde de Pego que la seua homòloga deniera ho va entendre perferctament i s’ha compromés, des de l’Ajuntament per a prendre les mesures necessàries per a arribar a un acord amb l’Ajuntament de Pego. L’acord prelimiar que s’ha posat damunt la taula és redactar un “conveni de prestació de serveis […] en el qual, l’Ajuntament de Pego, a través de la concessionària de recollida del fem, continuarà arreplegant el fem, com està fent-ho ara. Però sent conscient que és un servei que no pot prestar directament perquè li suposaria un sobrecost a l’Ajuntament de Dénia, este repercutiria el cobrament del rebut del fem a l’Ajuntament de Pego”, explicava Carmelo Ortolà.

Un altre assumpte relacionat amb el fem que Carmelo Ortolà va transmetre a Ana Kringe va estar relacionada amb la ubicació dels contenidors. Ortolà va plantejar un canvi d’imatge a l’entrada de la urbanització fent un canvi de lloc dels contenidors, que actualment se situen darrere del restaurant Monte Pego. Des de l’Ajuntament de Pego es proposa ubicar una bateria de contenidors a la part de baix de la urbanització, en terme de Dénia, fora de la vista de tot el món per passe per allí.
538 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!