L’Ajuntament de Pego i Danone col•laboren en un projecte pioner sobre educació nutricional

El projecte té com a base xerrades informatives impartides per professionals de la salut dirigides a un públic adult divers. Les xerrades, d’aproximadament 45 minuts, tindran lloc el 10 i 11 de febrer a les 10 del matí al Teatre Municipal. L’assistència és gratuïta i al finalitzar hi haurà un obsequi per a cada assistent. És per això que és important apuntar-se a la finestra d’Informació de l’Ajuntament de Pego. Es podrà fer fins el proper divendres, 29 de gener.
L’Ajuntament de Pego, a través de la regidoria de Sanitat, ha arribat a un acord de col•laboració amb Danone per tal de participar en un projecte pioner sobre educació nutricional dirigit a persones adultes. Este projecte desenvolupat per Danone S.A. amb el recolzament de l’assessoria nutricional Fárfara Lab, té com a base xerrades informatives impartides per professionals de la salut i titulada, aquesta base, “descobreix els secrets del iogurt i les claus d’una alimentació equilibrada”.

Les xerrades van dirigides a un públic adult divers com són pares i mares, professorat, associacions de diferents àmbits, clubs i federacions esportives, gimnasos i institucions privades. A Pego les xerrades es realitzaran durant dos dies, el dimecres 10 i el dijous 11 de febrer de 2010 al Teatre Municipal. Al finalitzar cada xerrada Danone farà entrega d’uns obsequis a totes aquelles persones que hagen assistit. És per això important que tothom interessat a assistir s’apunte en la finestra d’Informació de l’Ajuntament de Pego. Podrà fer-ho fins el divendres, 29 de gener.

La xerrada “Els secrets del iogurt i les claus d’una alimentació equilibrada” del projecte Danone té una durada aproximada de 45 minuts i en ella es fa un breu repàs per les claus d’una alimentació variada, sana i equilibrada; i s’expliquen els distints grups d’aliments i els nutrients que contenen cadascun d’ells.

Una qüestió aquesta ben important i que des d’un temps ençà sembla no interessar massa a la societat. Almenys això és el que es desprèn de l’article que hui eixia publicat a El País sota el títol “Comemos fuera, y cada vez peor”. En aquest article es planteja que “Menjar a casa més sovint o elegir un menú equilibrat quan eixim, omplir la cistella de la compra d’hortalisses i oli d’oliva, renunciar a picar entre hores, en definitiva, reflexionar abans de realitzar cadascuna de les desenes d’accions quotidianes relacionades amb l’alimentació” s’ha deixat de fer majoritàriament. Pautes que hauríem de considerar “més que mai necessàries, en opinió dels experts, davant les males pràctiques i el suspens dels espanyols en consum alimentari”.

I és que “les alarmes de nutricionistes i institucions ja han saltat. Mentre la crisi financera s’endinsa en els hàbits de compra de les famílies mitjanes, els estudis parlen clar. Espanya s’està allunyant perillosament del patró tradicional de la dieta mediterrània i encapçala la llista de països europeus on més s’ha incrementat el consum fora de casa.”

“Lluny de considerar el consum extradomèstic com un costum insalubre de per sí, els analistes assenyalen més bé els hàbits i els inconvenients que sovint acompanyen este consum: les presses, la irreflexió a l’hora de demanar o la baixa qualitat dels productes”, apunta l’article que afegeix que “Estos canvis ja ens han passat factura. Sols fa falta veure els índex d’obesitat [més del 17%, segons l’INE] en la població”.

Tornant al projecte Danone, en la xerrada que donarà un equip de diplomades en dietètica i nutrició s’ajudarà a identificar quin tipus d’aliments són els més adequats, segons les necessitats nutricionals en cada etapa de la vida. Per a fer-ho es recolzaran en una piràmide nutricional que servirà per a interpretar i aprendre el missatge que se li està transmetent.

Una vegada explicada la piràmide, l’objectiu de la xerrada és aprofundir en el món dels lactis, a través d’un breu recorregut per esta categoria d’aliments. Una vegada realitzada la introducció sobre el iogurt, el següent pas és emmarcar este producte en el “món Danone”.

En el recorregut per la companyia es farà referència tant als ingredients que s’utilitzen per a l’elaboració dels seus productes com a la manera de treballar de l’empresa amb els seus proveïdors. Finalment, es donarà a conèixer el treball i la ciència que hi ha al darrere de cada producte.

Les xerrades que tindran lloc el 10 i 11 de febrer són totalment gratuïtes. Només cal apuntar-se a l’ajuntament de Pego, al departament d’informació, fins el 29 de gener.
672 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!