L’Ajuntament de Pego comptarà amb un registre electrònic

L’objectiu és adaptar l’administració local a les noves tecnologies per a facilitar les tasques administratives als usuaris i usuàries. En el plenari ordinari del mes de juny celebrat el passat dijous 25 de juny, la corporació municipal va donar el vist-i-plau, per unanimitat, a l’aprovació inicial de l’ordenança reguladora del registre electrònic de l’ajuntament de Pego.

L’ajuntament de Pego presentava l’aprovació d’aquesta ordenança reguladora considerant la Llei 11/2007 de 22 de juny, d’Accés Electrònic de la Ciutadania als Serveis Públics, per tal de permetre la relació electrònica de la ciutadania amb l’administració més propera. Així, aquest reglament permetrà regir les actuacions entre la ciutadania i l’administració mitjançant l’ús de les noves tecnologies.

En l’ordenança reguladora es contemplaran els drets de la ciutadania, les obligacions, els sistemes d’accés als serveis i les transmissions de dades entre administracions. Es regulen també les formes d’identificació i autenticitat, la seu electrònica, la carpeta ciutandana, els registres i arxius electrònics. Per últim, s’aborda la gestió dels procediments, la tramitació, fases i finalització.

Entre els aspectes més importants de l’ordenança es troba la carpeta ciutadana, que es configura com un mitjà virtual de comunicació personal amb l’ajuntament. També trobem la possibilitat de creació d’un registre general electrònic, on es podrà rebre tot tipus d’escrits, sol•licituds i comunicacions digitals a l’ajuntament tots els dies de l’any i les 24 hores del dia.

Aquest Registre Electrònic entraria a funcionar a partir del 31 de desembre de 2009 sempre que el pressupost municipal ho permeta. El Registre Electrònic, dins del Plan Avanza que impulsa el Govern Central, persegueix millorar la qualitat dels serveis prestats per les Administracions Públics en Xarxa, amb èmfasi especial en el recolzament de les Entitats Locals.

És per això que la regidora de Comunicació, Marian Tamarit, expressava que “tot el que siga adaptar l’ajuntament a les noves tecnologies [estic] totalment d’acord”.

Per la seua part, el portaveu socialista Andreu Dominguis apuntava a què “és veritat que en moltes administracions públiques ja està incorporat este tipus de sistema i està donant molt bons resultat i està bé que les administracions locals també es posen al capdavant d’aquests sistemes”.

Per la seua banda, Maite Ferrándiz, portaveu del PP, afirmava que “és un canvi que vulguem o no vulguem evitar-ho anem a acabar abocats tots, tant en la vida pública com en la vida privada”.

L’alcalde del municipi, Carmelo Ortolà, aclaria que aquest Registre Electrònic forma part de dos plans plantejats pel Govern Central, el Plan Avanza i el Plan Model “que tenen com a finalitat informatitzar tot allò que és la relació del ciutadà en l’estructura administrativa del seu poble i tot açò es basa en la llei 11/2007 que ens recomana que les vies telemàtiques de l’administració entren en vigor o estiguen en vigor o que les administracions local facen el possible perquè estiguen a disposició del ciutadà a partir de l’1 de gener de 2010”. En aquesta data no massa lluny en l’horitzó, Ortolà, detallava que “anem a començar ja com a mínim en aquella part que el ciutadà té més vinculació en l’ajuntament com són els registres d’entrada, consultes, demandes d’informació, etc”.

En la darrera part del plenari l’equip de govern va contestar alguns dels dubtes plantejats pel PP en l’anterior plenari ordenari. El primer punt va versar sobre l’escola infantil municipal que ha passat a dependre de la Conselleria. La regidora d’Educació, Elvira Ciurana, explicava que “de moment l’escoleta no s’ha ampliat, s’ha fet una petició d’ampliació de la que estem fent les obres ara, el que vol dir, que encara no està acabada la fase d’ampliació”. Aquest fet implica que “no s’ha demanat subvenció a l’ampliació demandada perquè les unitats no estan ampliades ni autoritzades”. Així mateix assegurava Ciurana que “des què estic de regidora no he demanat mai en la vida una subvenció si el xiquet no està matriculat perquè això duu un procediment d’inscripció, matriculació i varemació”. Al voltant de les subvencions, explicava la regidora d’Educació que “la petició del bonus la demana el centre, no els pares”.

Els reflectants instal•lats a les entrades de Pego eren el següent focus d’aclariment. Tot i que, l’alcalde del municipi, va expressar el seu enuig perquè Infrastructures “els han tapat” sense previ avís. Per la seua banda, el regidor d’Obres i Serveis, Pascual Garcia informava que l’empresa que es va encarregar de subministrar el material reflectant va ser Juan José Tarassó per un import de 3.064 euros IVA inclòs.

Benitubes també va ser un dels temes explicats, en este cas per l’alcalde en absència –per qüestions familiars- de la regidora d’urbanisme, Anna Aparisi. Carmelo Ortolà contava la història de tot el procés que de Benitubes, que va ser anul•lat després d’una primera redacció d’un projecte inicial presentat el 1999. Es reprenia el desenvolupament de Benitubes amb la comanda a José Ricardo Alemany Salvador mitjançant un procediment negociat (no havia de superar els 30.000 euros) perquè fera una part de la redacció del Pla Parcial de Benitubes. En aquest punt Ortolà llançava la pregunta de “qui estava fent realment la redacció del Pla Parcial?” i remetia a preguntar al regidor popular, Eduardo Siscar –absent. En 2006 va entrar en vigor la LUV el que va provocar una revisió de la redacció en curs. Eixa redacció, finalment es va aturar quan es van detectar indicis de favoritismes, “cosa que no estàvem disposats a permetre que es feren”, va asseverar Carmelo Ortolà. Al respecte de en quina fase es troba el projecte de Benitubes l’alcalde va explicar que “en l’actualitat està convocant-se la redacció d’un nou projecte per a Benitubes” a la que s’han presentat 6 empreses, dos de les quals no han aportat tota la documentació requerida.
906 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!