L’Ajuntament de Pego aprova el penúltim pas per a la nova adjudicació de la recollida de fem

Després de la resolució del Tribunal Central de Recursos contractual que excloïa de la cursa per l’adjudicació a CESPA, l’empresa millor valorada pel comitè d’experts i, tornades a avaluar les ofertes presentades al concurs, la puntuació màxima era per a Sociedad Anónima Agricultores de la Vega de Valencia.
Este matí, a les 8.30h., s’ha celebrat una sessió extraordinària a l’Ajuntament de Pego. S’han tractat dos qüestions. La primera d’elles ha estat el “Dictamen de la Comissió informativa número 1 de 21 d’octubre en relació a l’adjudicació del contracte del servei de recollida i transport de residus mitjançant concessió administrativa”.
Hem d’informar que, en l’últim plenari ordinari ja es donava un pas important cap a l’adjudicació definitiva per la concessió del contracte del servei de recollida i transport de residus després que, el Tribunal Central de Recursos contractual, resolguera excloure l’empresa millor valorada de les quatre presentades, CESPA, arrel del recurs presentat per la segona empresa millor valorada, Sociedad Anónima Agricultores de la Vega de Valencia.

Esta resolució del Tribunal duia a què el Comitè d’Experts es tornara a reunir per a reavaluar les tres empreses que quedaven en el procés. El resultat donava la millor puntuació a Agricultores de la Vega (97,74 punts) front a 81,86 de SAPESA i 80 punts de Tarancón. Així ho explicava l’alcalde, Enrique Moll:

Hui, es declarava “vàlid l’acte de licitació i acceptar la documentació presentada per l’empresa Sociedad Anónima Agricultores de la Vega de Valencia”, documentació que presentava el passat 16 d’octubre dins els terminis fixats per la mesa de contractació. També “s’adjudicava, d’acord amb l’informe del Comitè d’Experts i la Intervenció municipal, el contracte objecte de l’expedient […], a la Mercantil Agricultores de la Vega de Valencia, per valor de 622.033,29 euros”. En tercer lloc, s’avança que s’haurà d’emplaçar a l’adjudicatari per a la signatura del contracte.

Comentava l’alcalde de Pego, Enrique Moll, que “este és el penúltim pas per a signar el contracte” i recordava la cronologia, a ‘grosso modo’.
La portaveu del Bloc Compromís, Conxa del Ruste, manifestava que, “si assumim el contingut de la resolució del Tribunal i el procediment que s’ha fet fins ara, hem de recolzar l’adjudicació”.
En este sentit també s’expressava el portaveu de Ciutadans de Pego, Carmelo Ortolà. Declarava que, sembla que “el pas que pega l’ajuntament, és un pas amb certa garantia jurídica”. D’altra banda subratllava que “la nostra obligació és donar-li eixida i, quant abans a este assumpte”, ja que “urgix”.
La portaveu popular, Maite Ferrándiz, anunciava l’abstenció del PP en este punt. Explicava que els populars no estan en contra “perquè l’empresa dóna garanties perquè puga donar el servei com els pegolins es mereixen”, però s’abstenen perquè fins ara el procés ha estat, al seu parer, caòtic”.
Des de les files socialistes, Andreu Dominguis, argumentava que l’Ajuntament ha fet unes gestions transparents i recolzades pel Tribunal i per tant, no poden més que recolzar la proposta.
El punt era aprovat per 9 vots a favor (PSPV, CdP i Bloc Compromís) i 4 abstencions (PP).
610 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!