La V Fira de Comerç de Pego ve farcida de novetats

Des de la data de celebració, que es trasllada al 29 i 30 de novembre, fins a la ubicació que enguany ocuparà el centre del municipi per tal de determinar el centre comercial del poble i alhora recompensar, en certa manera, les botigues que han patit durant tants mesos les obres del casc històric. La Plaça de l’Ajuntament serà també un eix important dins la Fira on es desenvoluparà la major part de les activitats d’animació. Avui, en roda de premsa, la regidora de Cultura, Pepa Sendra, el president de l’Associació de Comerciants, Ximo Bolta i l’Agent de Desenvolupament Local de CREAMA, Alicia Carbonell, els tres estaments que organitzen la V Fira de Comerç de Pego l’han presentada i han explicat que ve carregada de novetats i que s’inaugurarà el dissabte, 29 de novembre a les 11 del matí.

En primer lloc es podria destacar el canvi de data, que s’avança al mes de novembre “a petició de l’Associació de Comerciants perquè pensen que són les dates idònies per a fer la mostra.”, explicava la regidora de l’àrea. L’altre canvi que sobresurt serà la seua ubicació i és que com donava compte Pepa Sendra, “en aquesta ocasió hem volgut fer un petit canvi i és que en comptes de fer un recinte tancat, hem decidit obrir més l’esdeveniment a la gent ocupant el casc antic de Pego, sobretot, per variar un poc la ubicació i per determinar un centre comercial a Pego i perquè han tingut problemes en les reformes dels carrers els comerciants,” i tot i saber la regidora de comerç que aquesta acció “no els repara els mals que han tingut però al menys és una manera de donar-los un poc d’avantatge a estes persones que han estat sofrint les obres durant tant de temps.”

Al respecte de la nova data el president dels comerciants, Ximo Bolta, expressava que “l’hem avançat un poquet perquè hi havia altres fires” i és una manera de no xafar-se amb la resta de pobles. Però a l’hora declarava que “també mirarem els resultats perquè un sector de l’associació, després de decidida la data, van apuntar al 15 i 16,” És per això que vistes les diferents propostes, enguany s’haurà “d’observar com funciona la qüestió, perquè totes les dates són bones.”, assegurava Bolta.

L’altre canvi, el d’ubicació, demarca, en certa manera, el centre del poble i detallava Pepa Sendra el recorregut “Començarà en el carrer Ecce-Homo, carrer Major, Sant Antoni de Pàdua, una part de Jaume I, Ramon i Cajal, de nou entrarà pel carrer Sant Antoni de Pàdua fins arribar al Carrer Major. Hem intentat fer un recorregut que es veguera ple” explicant que el recinte obert no té una extensió molt ampla perquè “enguany són més del doble d’establiments participants i perquè hi ha molt d’espectacle de carrer, és per això que hem pensat que quedarà millor en un recinte més menut.” Enguany s’han presentat un total de 40 comerços, 32 d’ells locals. S’ha apuntat a que els estands i les jaimes s’ubicaran per tot el recorregut d’una manera barrejada perquè la gent passege per tot la zona.

Sobre la seguretat la regidora de comerç ha explicat que “la policia local doblaran els torns durant el cap de setmana per a recolzar la vigilància dels dos vigilants privats.”

Aquesta nova planificació des de l’Associació de Comerciants es valora molt positivament perquè, com apuntava el seu president, “ja fa molt de temps que estem reivindicant una concentració comercial a Pego.” I explicava que “aquestes coses es fan en molt de temps,” i que aquesta Fira “és una manera de començar a senyalitzar una part del poble que siga comercial, ja que si el comerç està dispers no funciona. La idea de l’Associació de Comerciants és centrar el comerç en una zona i que els comerços es recolzen uns en les altres.” Assegurava Bolta que des de l’Associació “continuarem treballant en això fins que tots ens adonem que s’ha de treballar així en el poble, concentració comercial”.

Des de Creama, Alicia Carbonell, la seua Agent de Desenvolupament Local, detallava qui participa en aquesta Fira amb la seua presència i mostrant també els seus treballs anuals com és el cas dels diferents tallers de l’Escola d’Adults o de les associacions com Obrint Camí o Esperança. També tindran presència l’AMPA de Carolina Sala i Ambra que realitzaran tallers per a xiquets. Les filades capitanes de moros i cristians d’enguany també estaran a la Fira, Coscolls i Albardins, aquests últims oferint passejades amb burros per als més menuts. Algunes falles també es podran veure allí i també altres associacions que recuperaran els dolços tradicionals de Pego per a vendre’ls a qui vullguen provar-los.”

L’eix central de les actuacions que aniran produint-se al llarg de tota la Fira de Comerç serà la Plaça de l’Ajuntament, que com apuntava Alicia Carbonell serà “el lloc un poc preferent per a l’eixida i l’entrada de tots els actes”. Afegia l’ADL de Pego que “la Fira està pensada per a totes les edats, perquè puguen gaudir, passejar, comprar, veure els productes que ofereixen els comerciants de Pego de tanta qualitat i varietat i, en definitiva, que estiguen més fora de casa que dins.”
526 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!