La Tourist Info de Pego i les Valls més accessible

Ahir de vesprada van rebre un anell o bucle magnètic, un aparell que millora l’accessibilitat auditiva de les persones amb discapacitat auditiva. Amb ell, les persones que usen audiòfons o implants, poden escoltar amb claredat l’interlocutor/a. L’objectiu de l’Agència Valenciana de Turisme, qui està distribuint entre la xarxa de Tourist Info els anells magnètics, és impulsar el turisme accessible.
Des de l’Agència Valenciana del Turisme s’està treballant per a impulsar el turisme accessible. Però què és el Turisme Accessible? És un turisme per a tots i totes, el que significa que no es limita a l’eliminació de barreres físiques, sensorials o de la comunicació, sinó que té per finalitat aconseguir que els entorns, productes i serveis turístics puguen ser gaudits en igualtat de condicions per qualsevol persona amb discapacitat o sense. Un Turisme Accessible pretén que les persones que ens visiten amb alguna discapacitat també tinguen l’oportunitat de gaudir del nostre turisme i, en este sentit, d’un turisme sense barreres.

En este context, com assenyala la Guía de buenas prácticas de Accesibilidad para los establecimientos turísticos de la Comunitat Valenciana, «les oficines d’informació turística són el punt de referència dels turistes i visitants a l’hora de conèixer una nova destinació. Molts turistes es fan la primera imatge de la destinació a través de les oficines». Així, en l’àmbit del turisme accessible, les oficines d’informació turística han de tindre en compte els següents aspectes essencials:

«- Que les seues pròpies instal·lacions siguen accessibles.

– Que el personal d’atenció al públic tinga una formació en atenció a persones amb discapacitat i amb necessitats diverses. Per exemple, per a poder comunicar-se amb una persona sorda o per a poder informar adequadament un cec.

– Comptar amb informació sobre les condicions d’accessibilitat dels establiments, recursos i serveis turístics de la destinació.

– Dins de l’oferta de visites guiades, comptar amb alguns dels recorreguts que siguen accessibles per a Persones de Mobilitat Reduïda i amb visites adaptades per a persones amb discapacitat visual, amb discapacitat auditiva i amb discapacitat intel·lectual

– Disposar d’informació turística en formats accessibles per a persones amb discapacitats visuals, auditives i intel·lectuals».

Agafant esta última premissa, l’ Agència Valenciana del Turisme, ha considerat necessari implantar en les oficines de la Xarxa Tourist Info uns dispositius que milloren l’accessibilitat auditiva dels usuaris amb discapacitat auditiva. Per a això han adquirit, prèvia consulta a la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (FESORD), uns equips anomenats Bucles magnètics portàtils.
El bucle inductiu magnètic, també anomenat llaç o anell magnètic, és una ajuda tècnica a l’audició per a persones usuàries d’audiòfon o implant coclear dotats amb telebobina “T”. És un sistema sense fil que genera un camp magnètic a una zona determinada per fer arribar l’àudio d’un orador, un audiovisual, un professor, un guia, etc. directament a la pròtesi auditiva mitjançant la bobina telefònica integrada captant el camp magnètic i transformant-lo en so. Ho explica en un tutorial, Javier Yañez, director tècnic d’Onda Educa:

Este sistema aconsegueix millorar notablement el senyal d’àudio que escolten els usuaris, atès que s’eviten els sorolls de fons, la pròpia reverberació de l’aula, auditori, punts d’informació, taquilles, recepció, etc. i es millora la relació senyal/soroll. Actua, per tant, com un amplificador de so i té un radi d’acció aproximat de 250 a 1000 m2.

Des d’ahir de vesprada la Tourist Info de Pego compta amb un d’estos aparells, amb un bucle magnètic per a facilitar l’audició a les persones amb audiòfons o implants. Això suposa, com indica l’Agència Valenciana del Turisme que l’Oficina de Turisme de Pego i Les Valls és des d’ahir un poc més accessible per als seus usuaris.
892 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!