La Torxa per la Igualtat dels joves de la Marina Alta ha arribat a l’IES Enric Valor

La torxa per la igualtat ha encetat el seu recorregut pels instituts de la comarca que compten amb un grup d’acció Feminista, Gaf. I la primera aturada ha estat l’ies Enric Valor de Pego. El pròxim dimarts dia 27, la torxa eixirà de Pego cap a l’institut de Gata de Gorgos i d’allí anirà a l’Ies sorts de la mar de Dénia, el dia 28. En el seu recorregut passarà també pels instituts Maria Ibars i Historiador Chabàs de Dénia, l’institut de Teulada, el d’Ondara i tornarà a Pedreger el 7 de març.

Aquests centres educatius tenen un GAF des de 2023. Els GAF són fórmules de participació juvenil organitzades com a grups de treball no formal però amb identitat pròpia com a tals. El constitueixen joves estudiants de centres d’educació secundària, que volen treballar per fer del seu institut un espai de respecte i confiança. S’organitzen de manera voluntària però queden sota la supervisió dels docents responsables de l’àmbit de la igualtat i la convivència. I en el cas de l’IES de Pego compten també amb l’acompanyament i guia de les tècniques de Joventut de l’Ajuntament de Pego.

El GAF de l’IES Enric Valor de Pego s’ha constituït amb motiu del 8M de 2023 però de forma efectiva ha entrat en funcionament en l’actual curs lectiu.

Però, millor ens ho conten els seus membres. A continuació escoltem una entrevista amb els integrants del GAF de l’Ies Enric Valor.


400 Visites
Hola!!