La regidoria de Residus edita, junt a SAV, un calendari de 2014

Este ha estat finançat per la nova concessionària del fem a Pego, Sociedad Agricultores de la Vega de Valencia (SAV). En ell estan assenyalats els dies en què no hi ha recollida de fem. A més, cada mes està dedicat a explicar alguna qüestió relacionada amb la recollida del fem.
Els Reis enguany, a través de la regidoria de Residus i la nova concessionària del fem, han regalat als pegolins i les pegolines, un calendari de Recollida 2014. Este, anirà arribant a les cases a poc a poc. El calendari, finançat íntegrament per Sociedad de Agricultores de la Vega (SAV), té com a finalitat “millorar el servei que, diàriament es presta pel que fa a la recollida de fem, reciclatge i eliminació d’aquells estris que ja han acabat la seua vida útil”.
Així, trobarem “assenyalats, en cadascun dels mesos, els dies en els quals es recollirà el fem i aquells que, per festius, no hi tenen servei; juntament amb això si en alguna festivitat especial hi ha arreplegada de fem, també s’hi indica”. El calendari, però, no només facilita esta informació, sinó també la de les distintes festes que se celebren a Pego, per exemple, el dimarts 4 de febrer celebrarem la crosta.
El calendari de recollida també inclou una explicació sobre què és l’ecoparc, “una instal•lació, tancada i controlada, de recollida selectiva de residus, on la ciutadania pot dipositar gratuïtament aquells residus que genera i per als quals no existeixen contenidors específics en el sistema de recollida tradicional, o que existint, per la quantitat de residus a tirar seria incòmode fer-ho”. En aquest apartat també recorden que a Pego l’ecoparc està situat al carrer Llavador. El seu horari és de dilluns a divendres de 9 a 13 hores i de 15.30 a 18.30 hores; els dissabtes està obert de 9 a 13h.

Una altra informació que podem trobar a la introducció del calendari de recollida ens recorda que “si tenim a casa mobles o electrodomèstics que no podem dur a l’ecoparc pel seu volum, podem telefonar gratuïtament al 900 102 730 perquè des de l’empresa de recollida, SAV, vinguen al nostre habitatge a per ells”. La recollida es durà a terme el dilluns següents a la telefonada.

Cada mes hi ha una apartat dedicat a informar-nos sobre alguna qüestió relacionada amb la recollida del fem. El mes de gener explica que l’horari d’abocament del fem és de 20 a 6 hores per a evitar olors molestes al veïnat que té un contenidor prop de casa. Com a excepció, al mes de juny, el calendari informa que el vidre l’hem de reciclar de dia ja que “l’abocament de vidre dins el contenidor fa gran soroll”.
També es destaca al calendari de recollida, editat per la regidoria de Residus i finançat per SAV, que residus com les perilles de llum, els tubs fluorescents, les piles, els mòbils o els tòners de tinta, cal portar-los a punts específics de recollida. Per exemple, l’Ajuntament de Pego recull piles usades i tubs fluorescents.

La resta d’informació la podran llegir tots els pegolins i les pegolines en breu a les seues cases. Els pegolins i pegolines també podran anar contemplant fotografies d’arxiu que ens remunten fins a principis del segle XX, fins al 1900 en algunes ocasions.
934 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!