La Regidoria de Medi Ambient celebrarà el dia de l’arbre amb les escoles i el CEAM de Pego

Serà dijous i divendres, respectivament, quan al municipi es faça visible la celebració del Dia de l’Arbre. Enguany, des de Medi Ambient es proporcionarà un arbre a cada alumne dels quatre col·legis del poble i l’objectiu és que durant un any en tinguen cura. Amb el CEAM de Pego divendres plantaran moreres a la Penya del Gat.

img_que_es_el_dia_mundial_del_medio_ambiente_y_como_celebrarlo_6940_origEl Dia de l’arbre és un bon moment per a recordar la importància de protegir les superfícies arbrades i per a conscienciar sobre la rellevància de mantenir els ecosistemes. També un dia per a intentar recuperar espècies singular de les muntanyes mediterrànies. El dia de l’arbre és un bon moment per recordar que els del món són el pulmó del món i, per tant, ens permeten respirar.

Enguany, des de la Regidoria de Medi Ambient s’han programat, per a esta setmana, dos activitats per a celebrar el Dia de l’Arbre. Una tindrà com a protagonistes els i les alumnes de les escoles de Pego, l’altra serà protagonitzada pels usuaris i les usuàries del CEAM.

Explicava a Ràdio Pego Laura Castellà que dijous serà el torn per a les escoles. Amb elles, enguany han decidit anar un pas més enllà de simplement plantar un arbre. Així l’objectiu marcat en este 2017 és que «els xiquets i les xiquetes sàpiguen que un arbre s’ha de plantar i s’ha de cuidar durant tot l’any». És per això que enguany des de la Regidoria de Medi Ambient es donarà «un arbre a cada xiquet i xiqueta, de cada escola, perquè se l’emporten a casa per cuidar-lo durant un any».

A més d’això, però, els i les alumnes hauran de deixar constància visual del procés de cura, fent fotos i penjant-les posteriorment «per vore com evoluciona l’arbre», explicava Castellà. Afegia que amb eixe material, l’any que ve, «se sortejarà una tauleta».

morus-fruitler-m25Divendres seran les usuàries i els usuaris del CEAM de Pego els que celebraran el dia de l’arbre, junt amb la Regidoria de Medi Ambient, «per primera vegada». Per a l’ocasió Medi Ambient ha encomanat arbres ja crescuts «perquè ho vegen millor, atès que si els exemplars són menuts necessiten més temps per a créixer i no és tan perceptible el canvi» i la voluntat de l’Ajuntament és que «els i les nostres majors acaben una jornada amb la satisfacció de contribuir a la millora del Medi Ambient local». Així les coses, divendres el CEAM se n’anirà d’excursió a la Penya del Gat per a plantar moreres i poder veure-les anar amunt.

 

1874 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!