La reforma del Rosalia Bondia es retardarà dos anys

La corporació municipal acordà en el ple ordinari de novembre un reajustament de les anualitats del Pla Edificant del CEIP Rosalia Bondia.

El regidor d’Educació i d’Hisenda, Juan José Arbona, explicà al ple els motius d’aquesta mesura que suposarà un retard en el projecte de reformes del centre escolar. En un principi, la redacció del projecte estava prevista per a l’any 2019. Ara es farà en el 2021.


Des de l’oposició, totes les veus es mostraren a favor d’aquesta mesura. Ferran González, portaveu dels populars va lamentar que les coses no s’hagueren fet bé durant la licitació.

Per part de Compromís, Conxa del Ruste es va manifestar en la mateixa línia, posant de relleu el retard de dos anys en les obres, i també va demanar més informació al respecte de quines empreses han alefat a l’adjudicació de la redacció del projecte.

Finalment, aquest punt va ser aprovat per unanimitat.

I en el punt cinqué de l’ordre del dia es va fer una modificació de les bases d’execució del pressupost d’enguany per tal de poder variar els terminis de les ajudes a la Setmana Santa pegolina.

Segons indicà la regidora de Tradicions, Maria José Company, com que enguany no s’ha celebrat actes de Setmana Santa, s’ha decidit destinar a la Junta Central de Setmana Santa les ajudes que l’Ajuntament assignava per conveni a cada una de les confraries. El regidor d’Hisenda, Juan José Arbona, profunditzà en la qüestió.

Populars Pego va matissar que les confraries sí que han tingut despeses enguany encara que no hagen pogut celebrar els actes previstos. El portaveu va demanar, fins i tot, que en els pressupostos de 2021 la partida per a la Setmana Santa siga major.

Al respecte, el regidor de Festes i alcalde, Enrique Moll, comentà que veu complicat poder destinar més diners a les associacions del poble l’any que ve.

En la votació, la proposta va rebre els vots a favor de tots els grups, excepte de Compromís, que es va abstindre.

MOCIONS D’URGÈNCIA

En l’apartat d’assumptes d’urgència els grups municipals de la corporació van presentar dos mocions conjuntes.


Socialistes, Compromís, Populars, Ciutadans de Pego i Ciudadanos expressaren amb una la primera de les mocions, el seu recolzament unànime al sector agroalimentari de la Comunitat Valenciana. ES tracta d’un text de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i entre els acords que manifesta, està el de demanar l’arbitratge de les institucions per tal que s’establisca un sistema de retribucions per a les explotacions agropecuàries. I també demanar al Govern d’Espanya que defense en Europa els interessos del camp valencià.


L’alcalde, Enrique Moll, va ser l’encarregat de donar lectura a aquesta moció en nom de tota la corporació. Escoltem alguns dels punts principals


El regidor de Ciudadanos, Simón Ortolà, va fer un paral·lelisme amb el sector del xicotet comerç, instant al consum de productes i establiments locals.


En aquesta línia, Populars Pego va matissar que amb aquesta moció es pretén garantir una competència legal i justa. Però, també va dir que la situació actual representa una oportunitat que pot ser beneficiosa per al sector agroalimentari.


D’altra banda, per part de Compromís per Pego, Àngel Oltra s’alegrà de que grups municipals exigiren als seus parlamentaris europeus que defensen l’agricultura valenciana.

La moció, és clar, va ser aprovada per unanimitat, a l’igual que l’altra conjunta, amb motiu del 25 de novembre, Dia per a l’eliminació de la violència contra la Dona. Un text de la Federació Espanyola de municipis i províncies que va llegir la regidora d’Igualtat, Merxe Bolta, en nom de tota la corporació.

A més, a més, Ciutadans de Pego va presentar una moció per urgència.

I Populars Pego també va presentar una altra moció d’urgència


Però, cap de les dos va ser tractada perquè no es va aprovar la seua urgència. En els dos casos, votaren a favor de la urgència Populars Pego, Ciutadans de Pego i Ciudadanos. I votaren en contra el PSPV-PSOE i Compromís. L’alcalde, Enrique Moll aclarí més tard el perquè del vot en contra de debatre aquestes mocions per part del seu partit.

1028 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!