La plantilla de la fàbrica de Bimbo, mobilitzada al 100% per exigir bones condicions d’acomiadament

Els treballadors i treballadores de la planta de Bimbo del Verger estan de vaga per segona jornada consecutiva per tal d’exigir unes condicions dignes en el procés de tancament de la fàbrica anunciat per l’empresa.

José González, president del Comité d’Empresa ens ha explicat la situació. El passat 10 de gener, sense avís previ, Bimbo els traslladà la seua decisió de tancar les instal·lacions del Verger i va prometre la millor de les eixides per a la plantilla, que està formada per 96 persones contractades de manera directa i entre 8 i 10 més, de manera indirecta. Segons González, Bimbo es va comprometre a recol·locar a tots els treballadors en les fàbriques que té a Paterna, a Puente Genil, Córdoba, i a Santa Perpètua de Mogoda, Barcelona, a més de unes condicions d’acomiadament avantatjoses per qui no puga ser reubicat.

El passat 16 de gener es va obrir el període de negociació entre empresa i Comité, que durarà tan sols un mes, és a dir, fins al 16 de febrer, perquè Bimbo ha iniciat un ERE. Per ara s’han produït tres reunions. José González ha explicat que dimecres passat va tindre lloc la tercera, en la qual l’oferta de l’empresa dista molt del que va prometre en un principi.

L’oferta de Bimbo és ara la de reubicar a 15 treballadors a la planta de Paterna, altres 15 a la de Puente Genil i 30 a la de Santa Perpètua. A la resta de la plantilla els ofereix una indemnització de 25 dies per any treballat amb un màxim de 12 mesos de salari. I per als majors de 57 anys ha plantejat fer-los un pla de rendes.

El Comité d’Empresa s’oposa al tancament de la fàbrica i pensa que l’informe que ha presentat Bimbo per a justificar-lo no és convincent, perquè la planta continua sent rendible a hores d’ara. En cas que la decisió siga irreversible, la plantilla exigeix la recol·locació de tots els treballadors i treballadores a la fàbrica que els convinga a cadascú, o unes millors condicions per l’acomiadament.

Davant la postura de Bimbo, el personal va convocar una manifestació que va tindre lloc dissabte i que ha rebut el recolzament de diferents municipis de la comarca, entre d’ells el govern municipal del Verger, amb el seu alcalde, Basili Salort, al front. A més de la manifestació i concentració a la porta de l’Ajuntament del Verger, la plantilla ha convocat set jornades de paralitzacions de 24, les dues primeres van ser les d’ahir i hui, secundades al 100%. També aturaran tota l’activitat els dies 5 i 6 i el 12, 13 i 14 de febrer, en cas de que no es produïsca un acord amb l’empresa en les pròximes reunions acordades. Demà dimecres serà la quarta d’aquestes trobades de negociació.
509 Visites
Hola!!