La pau guanya la batalla entre moros i cristians

Enguany, el nou text de l’ambaixada-parlament apostava per donar més importància al ballar, menjar i beure que tant es dóna en Moros i Cristians que a la batalla que fa segles va fer conquerir aquestes terres a Jaume I. Les entrades mora i cristiana es desenvoluparen amb èxit de participació.
A dos dies d’haver finalitzat la festa de Moros i Cristians de Pego, fent una breu crònica pels sons més significatius que van envair els carrers dia i, sobretot, nit del primer cap de setmana de juliol a Pego.

Després de la desfilada infantil, que va comptar amb moltíssima expectació, per la nit s’estrenava un nou model d’ambaixada-parlament que aposta per la creativitat, com es feia a Pego antuvi, en què cada any es representava un text en el que participaven les filades capitanes. Amb text de Reies Vicens, de la filà Arrapades, la brevetat va ser una de les característiques de la representació. L’altra, l’aposta per les tradicions que donen entitat la festa pegolina: el bon menjar, el beure i el ball i per la pau en contra de la guerra que va suposar la batalla entre moros i cristians que va suposar la conquesta de Jaume I d’aquestes terres.

Dissabte de vesprada, la filà capitana mora, Feixucs, va apostar per l’oasi com a imatge per tal de situar les tropes mores en aquest 2011. L’aigua en moviment representada pel grup de ball pegolí Malaball i unes boes que protegien el capità moro, Jordi Sendra i la seua tropa, van estar el més cridaner junt a la carrossa en la que s’enaltia el capità i des de la que podia controlar tots els moviments amics i enemics.

En acabar la desfilada, Jordi Sendra, manifestava haver passat unes hores “impressionants, brutals”, de fet, confessava que el que havia sentit durant la cavalcada “no es pot explicar”, tot i que ho intentava emprant paraules com “molta alegria, satisfet, orgullós” per a afegir que per a saber-ho el millor és “passar-ho i provar-ho”.

Diumenge, un dia ben humit, era el dia en què el bàndol cristià tenia el protagonisme. A la reraguarda els Inquisidors capitanejats per Javier Serrano, mostraven la seua mà dura amb els rebels. La presentaven amb la coreografia dels pegolins Bebop Grup que mostraven la bel•licositat de la Inquisició i la resistència dels insubmisos.

Javier Serrano, encara no havia baixat de l’esquadra que el conduïa cap a la victòria i ja estava pensant en els Moros i Cristians de 2012. Afirmava que “ara ja està muntant-se l’any que ve. Ja estan les discussions de cara a l’any que ve”. No obstant, el capità Inquisidor es mostrava satisfet, sobretot, “amb la gent que tinc, perfectament”.

Avui es podien llegir excel•lents crítiques sobre el desenvolupament de Moros i Cristians a les que Ràdio Pego s’afegeix.
566 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!