La militància socialista de Pego elegix Pedro Sánchez com a secretari general

Va votar el 91,42% de la militància i esta va elegir, amb un 59.37% a l’exsecretari general, una tendència que es va repetir per tota la comarca i l’autonomia i que va ser l’elecció que finalment s‘imposava, amb un 50,23%. Tornant a Pego, el 37.5% de la militància es va decantar per recolzar Susana Díaz. S’hi va registrar un vot en blanc.

18556182_1316593071796442_1567287371458622681_nAnit es va conèixer la candidatura triada per la militància socialista per a ocupar la Secretaria General. La persona escollida, amb un 50,23% va ser Pedro Sánchez. L’Agrupació socialista pegolina estava cridada a votar de vesprada i ho va fer en un 91.42%. El resultat va mostrar una clara victòria de Pedro Sánchez entre la militància socialista pegolina. Va obtenir el 59,37% dels vots, front al 37,5% obtinguts per Susana Díaz. Només es va produir un vot en blanc.

18582617_1316593198463096_6510191591947804120_nEls resultats pegolins es repetien per pràcticament totes les agrupacions socialistes de la Marina Alta. Una comarca que deixava clar, amb un 63,9% del vots, que volia , de nou, Pedro Sánchez al capdavant de la Secretaria General del PSOE. El 63,9% de suport obtingut per Pedro Sánchez en el conjunt de la Marina Alta supera amb escreix el 50,2% aconseguit pel vencedor de les primàries en el conjunt d’Espanya, però també el 63,07% del total de la Comunitat i el 55,81% de la província d’Alacant. Només caldria assenyalar una excepció, Xàbia, on es va imposar Susana Díaz.

Este matí Ràdio Pego entrevistava al secretari local dels socialistes pegolins i, Enrique Moll, ressaltava que, amb estes eleccions internes «el que s’ha demostrat és que el partit socialista ha exercit el dret a elegir lliurement […] i la militància ha parlat i ha triat el que creu que és el millor candidat a dirigir el PSOE».

Davant el posicionament que el Secretari General del PSPV, Ximo Puig ha mostrat obertament cap a Susana Díaz (com també ho ha fet el propi Moll) durant tota la campanya i, el resultat final de la votació al territori valencià, que li ha donat un gran recolzament a Pedro Sánchez, el socialista pegolí es mostrava convençut que el resultat d’anit no té perquè afectar els processos que, a partir d’ara, s’obrin per a renovar les cúpules de les distintes autonomies o secretaris comarcals o locals «perquè eren unes eleccions per a elegir un secretari general, no per a tots els secretaris generals […] i no crec que influïsca», tot i que reconeixia que sí que «es poden menejar algunes posicions, però no de manera genèrica».

Preguntat sobre si creu en el missatge d’unitat que s’ha repetit durant tota la campanya i que anit continuava apuntant-se com a essencial per al partit, Moll contestava clarament que «no hi ha altra». Comentava que ell sempre ha recolzat candidats que no han aconseguit arribar a la Secretaria General com Chacón, Madina i ara Susana Díaz. Tot i això, declarava que, «no me n’he anat d’este partit. Continue treballant en este partit i continue estant en este partit».

Se li plantejava també al secretari local dels socialistes pegolins sobre la lectura dels resultats que situa una distància significativa entre l’aparell del partit i les bases, al que Moll contestava que «el que hi hagut principalment és que la militància ha entès que el procés de destitució de Pedro Sánchez en el seu dia, no va ser el correcte, i això és el que ha encès la militància en contra dels valors». Defensava Enrique Moll que «el futur [del PSOE] deu estar en mans dels militants que, al cap i a la fi, som els que tots els anys ens costa els diners estar afiliats».

1759 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!