La Marina Alta finalitza l’any 2011 amb 16.169 persones a l’atur

Desembre registra un augment de 159 desocupats i acaba l’any amb 1085 aturats més en l’any anterior. En aquesta ocasió, a desembre, Pego no aconseguia sumar en creació de feina i perdia 17 llocs de treball acumulant 853 persones a l’atur.
La comarca acomiadava l’any 2011 amb una altra pujada rècord de persones en situació de desocupació. Desembre registrava en les llistes de l’atur a 159 persones més. Des de l’inici de l’any, mensualment, han perdut la feina una mitjana de 90 treballadors i treballadores. Des de desembre de 2007 s’han perdut a la Marina Alta 9.527 llocs de treball.

En aquesta ocasió i, per a tancar l’any, Pego no ha estat una excepció i, després d’encadenar dos mesos seguits de creació d’ocupació, a desembre sumava 17 persones que perdien la seua feina i feien créixer el llistat de persones apuntades a l’atur amb un total de 853.

En termes comarcals, CCOO informava que al desembre tots els sectors productius, han perdut ocupació destacant el sector Serveis que ha sumat 105 parats; seguit de la Construcció amb 32 aturats més. Indústria sumava 30 desocupats. Diferent ha estat la tendència del sector agrícola que a desembre s’ha mantingut en els mateixos nivells que el mes anterior. Pel que fa als treballadors i les treballadores sense ocupació anterior experimenta una lleugera baixada, creant-se 8 nous llocs de feina. Totes les localitats registren dades negatives excepte Dénia, que suma 16 incorporacions al món laboral. Així, la capital comarcal és, en aquesta ocasió l’única que aconsegueix reduir, de forma testimonial, el voluminós nombre de parats.

Per sectors, a Pego destrueixen tots llocs de treball menys indústria, que en tímidament en crea dos i es queda en 73 aturats. El sector que més destrueix és la construcció, amb 9 desocupats més, amb un total de 185. Li segueixen aquelles persones que s’incorporen al món laboral sense activitat prèvia, amb 5 incorporacions a la llista de l’atur quedant-se en 89. A continuació trobem el sector serveis amb 3 nous aturats el que suma un total de 465 desocupats en aquest sector a desembre de 2011. Per últim, agricultura suma 2 aturats i arriba a 41.

La contractació seguix estancada, al desembre s’han realitzat 2.063 contractes, dels quals només 159 han estat amb caràcter indefinit, situant-se en un escàs i trist 7% respecte al nombre total. En matèria de contractació, l’extrema precarietat continua sent la norma comarcal, s’assegura des de CCOO.

És evident que les dades indiquen la profunditat, l’abast i la mala evolució que està tenint aquest període de crisi en la Marina Alta. En aquest sentit hem de recordar que des de Comissions Obreres, s’ha assenyalat mes a mes, “que les mesures que durant aquest període s’han anat articulant tant pel Govern Autonòmic com pel Central, no servien per a estimular l’activitat econòmica i la creació d’ocupació, tot al contrari, han servit per a generar més desocupació i més precarietat en el nostre mercat de treball”. A més, declaren des del sindicat obrer que “la foto fixa de l’any ens mostra de forma nítida, com continua augmentant el col•lectiu de parats de llarga durada que han perdut l’ocupació i a més han esgotat la prestació per desocupació o, si no hi ha, reben prestacions assistencials”.

Dit açò, CCOO reitera “que les noves mesures aprovades pel nou Govern i els nous retalls que està impulsant la Generalitat Valenciana agreujaran inclús més la crisi, provocant una contracció brutal de la nostra economia que a curt i mitjà termini significarà la destrucció de més ocupació”.
553 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!