La Marina Alta apel•la al CJC perquè dirimisca de qui és l’1,5 milió d’euros de la planta de transferències comarcal

Ahir es va realitzar una Junta General Extraordinària de la societat Reciclatge de Residus La Marina Alta. En ella, els alcaldes i alcaldesses van decidir demanar un informe al Consell Jurídic Consultiu. Recorden que el fons de reserva que té la planta de transferències ha eixit de les taxes pagades pels habitants de la Marina Alta i la seua finalitat era la inversió de millores en la planta.
El passat 11 de febrer l’alcalde de Pego explicava als Informatius de Ràdio Pego el conflicte sorgit amb la Conselleria d’Infraestructures arrel de l’entrada en vigor de la Llei 1/2013 de Mesures de Reestructuració i Racionalització del sector públic empresarial i fundacional de la Generalitat i que força l’alienació, és a dir, la venda de les accions de la planta de transferència de residus que té l’empresa pública VAERSA. Unes accions que representen el 93% del total de la societat Reciclatge de Residus La Marina Alta S.A. Explicava Enrique Moll que “en caixa hi ha 1.500.000€”. Diners que segons la visió de VAERSA, en la liquidació, serien per a ella en un 93% i la resta, el 7%, seria per als municipis.

Assenyalava també Enrique Mol que, “els ajuntaments no estem d’acord amb això perquè la planta es va fer amb diners públics de VAERSA, però els ajuntaments han estat 7 anys amortitzant -ho a raó de 12.000€ a l’any […] Per tant, creiem que tota la maquinària que hi ha allí és nostra”. A més, aclaria que els “pretesos beneficis” d’1.5 milions d’euros no són tals perquè “tots els municipis han estat pagant 3€ per tona de més per a crear un fons de previsió”.

En la Junta General Extraordinària que van mantindre ahir a l’Ajuntament de Dénia, els batlles i les batllesses, van pactar l’estratègia a seguir després de l’última reunió que van mantindre a València amb la consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig, en la que va quedar meridianament clara la dificultat d’aconseguir un acord econòmic. Finalment serà el Consell Jurídic Consultiu (CJC) qui determine a quina de les dos parts li correspon disposar de l’al voltant de milió i mig d’euros que conserva com a fons la societat Reciclatge de Residus Marina Alta, S.A., l’empresa que gestiona la planta de fems i que està constituïda per Vaersa i els ajuntaments.

En la reunió d’ahir, els alcaldes van acordar posar a treballar als seus secretaris municipals per a consensuar un informe jurídic que avale la seua postura i que s’elevarà al Consell Jurídic Consultiu. Vaersa, per la seua banda, remetrà també el seu propi informe jurídic a l’òrgan consultiu de la Generalitat. I este serà, per tant, qui tinga l’última paraula.

1406 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!