La Llum de les Imatges i el Ministeri condicionaran els accessos del Castell d´Alcalà

La Llum de les imatges es farà càrrec del cost de l´obra, per altra banda, el Ministeri de Foment finançarà els honoraris per a la redacció del projecte. Així les coses es calcula que el ministeri aporte 18.000 euros al projecte. La Llum de les Imatges contribuirà amb uns 180.000 euros.
La ciutadania comptarà amb una major facilitat per a poder accedir a uns dels tresors patrimonials que els avantpassats van construir a l´interior de la Marina Alta si no es paralitza l´acord establert entre la Fundació de la Llum de les Imatges i el Ministeri de Foment sobre el condicionament dels accessos al Castell d´Alcalà.

La Fundació de la Comunitat Valenciana La Llum de les Imatges condicionarà els accessos del Castell d’Alcalà en la Vall de Gallinera. La Llum de les Imatges es farà càrrec del cost de l’obra, mentre que el Ministeri de Foment finançarà els honoraris per a la redacció del projecte, dins del programa pressupostari per a les actuacions relacionades amb l’1% cultural. D’aquesta manera, el Ministeri, i segons acord signat aquesta mateixa setmana amb aquesta institució, aportarà un total de 18.000 euros.

Per la seua banda, La Llum de les Imatges es farà càrrec del cost de les actuacions de salvaguarda del sistema de murs exteriors, xifrat en 180.000 euros, mitjançant el sanejat, el tractament de consolidació i la recuperació dels nivells, a partir de les restes existents. Tot això amb l’objectiu d’assegurar la seua estabilitat i dotar al monument d’una coronació adequada.

Una altra de les finalitats d’esta intervenció de La Llum de les Imatges és facilitar l’accés als visitants en condicions de seguretat i relativa comoditat, de manera que puga ser contemplada la fortalesa amb la seua condició monumental. Esta actuació suposa, per primera vegada, l’adopció d’unes mesures de salvaguarda i l’inici de la recuperació i millora del monument.

El Castell d’Alcalà de la Vall de Gallinera, d’origen musulmà, anomenat popularment Benissili, va ser construït durant els segles XI al XIII i gaudeix de gran valor patrimonial i, a més, va ser declarat Bé d’Interés Cultural (BIC) en la Llei de Patrimoni Històric.


529 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!