La Junta Rectora del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva preocupada pels vessaments de la depuradora de Dénia al riu Racons

Des del 30 de març de 2011 que la Junta Rectora no s’havia reunit. Així, ahir va tenir lloc la presentació de la nova direcció del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva i d’altres membres que també s’iniciaven en l’òrgan consultiu. Entre les preocupacions més insistents, l’aigua clorada que la depuradora de Dénia vessa al riu Racons. També el mal que fan els porcs senglars a la marjal.
Des del 30 de març de 2011 que no es reunia la Junta Rectora del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva. Així, la reunió d’ahir per la vesprada va servir de presentació de la nova direcció del parc i d’altres membres que formen part de l’òrgan consultiu de la Conselleria de Territori i Habitatge.

Entre els temes que es van tractar durant la reunió de la Junta Rectora del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva, el president de la Junta, Carmelo Ortolà, destacava la preocupació que van mostrar grups ecologistes, ajuntaments presents i pescadors pels vessaments de la depuradora del nord de Dénia que “vessarà les seues aigües directament al riu Molinell o Racons”, un riu que es troba en la zona d’amortització del Parc Natural i que, tot i que no entra al cor de la marjal, si que vessarà una “quantitat molt important d’aigües residuals clorades per a reduir la seua contaminació vacteriana, directament al mar, en unes platges molt saturades de banyistes durant l’estiu”.
Justament este problema va ser motiu d’una al·legació de l’Ajuntament de Pego per advertir del que suposaria per a la gent que fa ús d’eixa platja de forma continuada.
Els representants de la Conselleria i la Direcció del Parc Natural “es van comprometre a fer gestions per determinar en quina fase del procediment s’està i quines són les argumentacions o propostes des de la pròpia Conselleria”, informava Carmelo Ortolà. No obstant, la competència sobre la qüestió la té la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

La presència massiva de porcs senglars també va ser una qüestió que va eixir en la Junta Rectora del Parc Natural, ja que estos arrassen en pràcticament tot el que es trobem al davant. També es va recordar que la concentració parcel·lària encara està pendent d’execució. Temes que no es tanquen i que solen eixir, recurrentment, en les reunions de la Junta Rectora del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva.
761 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!