La Junta de Personal del Departament de Sanitat de Dénia denuncia les demores en les cites als centres d’atenció primària

La mitjana de demora és de més de sis dies per concertar cites amb el metge de capçalera. En alguns casos sobrepassant els 10 dies. Estes dades contradiuen les aportades pel gerent de Marina Salut que va situar el màxim d’espera per a una consulta als centres de salut en 48 hores.
La Junta de Personal del Departament de Sanitat de Dénia, ha comprovat que en diversos Centres d’Atenció Primària -en els centres de salut- hi ha demores de més de 6 dies per a concertar les cites amb el metge de capçalera, sobrepassant en alguns casos els 10 dies. Una circumstància que hauran viscut molts dels usuaris del centre de salut de Pego o d’altres pobles de la Marina Alta.

La Junta de Personal, amb estes dades a la mà, denuncia que “esta situació, contradiu les declaracions del gerent de Marina Salut, D. Ángel Giménez, en les que diu que el màxim temps d’espera és de 48 hores”.

Apunta la Junta de Personal que “una de les principals causes d’estes demores, és la no substitució dels Facultatius davant de qualsevol absència (malaltia, permisos, etc.)”.

Les conseqüències que comporta esta circumstància, segons la mateixa Junta de Personal del Departament de Sanitat de Dénia, és la generació de “problemes als usuaris”, a més d’ “una sobrecàrrega de treball important a la resta de professionals”. També provoca que “aquells pacients que no poden esperar tants dies sense atenció mèdica, es veguen obligats a utilitzar els serveis d’Urgències o pagar una consulta privada”.

Conclou la Junta de Personal afirmant que “els retalls en Sanitat repercutixen negativament en la salut de tots”.
678 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!