La Generalitat ha aprovat un el nou projecte de transport amb autobús que millora el servei en la Marina Alta

La nova ordenació de transport amb autobús a la Marina Alta garanteix a tots els municipis la connexió amb l’Hospital de Dénia i s’afavoreix la intermodalitat amb el Tram d’Alacant


La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha aprovat el nou projecte de servei públic de transport de viatgers CV-201 La Marina Alta, després del procés d’informació pública en què han presentat propostes ajuntaments, entitats i empreses, segons es publica en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.El nou contracte optimitza l’actual oferta i atendrà una població de prop de 170.000 habitants, per al que comptarà amb un mínim de 14 autobusos i realitzarà vora els 520.000 quilòmetres anuals.

Un punt molt important és que el projecte garanteix connexions diàries amb l’hospital de Dénia, a tots els municipis de la comarca, fins i tot, als més xicotets de l’interior, com Castell de Castells, Senija o Llíber.


Així mateix, es posa en valor el paper dels intercanviadors de Pego i Orba, com a municipis referents de l’entorn més rural, amb connexions amb les poblacions més xicotetes i les comarques limítrofes.

A més, també s’afavoreix la intermodalitat amb el TRAM d’Alacant, mitjançant rutes amb parades en les estacions ferroviàries de Teulada, Gata de Gorgos, Calp o La Xara.


Cal destacar que com a resultat de l’acceptació d’al·legacions presentades, s’ha inclòs la petició de l’Ajuntament de L’Atzúbia per a tindre en compte el trànsit Planes-Pego amb vista a optimitzar recursos en la connexió amb Dénia. A més, en el cas de Forna, s’estableix prestació de servei en el recorregut de la ruta que connecta Planes amb Pego per La Vall de Gallinera.


També s’ha admés la proposta presentada per l’Ajuntament de La Vall de Gallinera i s’assegura que tots els municipis de l’àrea funcional de la Marina Alta s’integren en l’àrea prestacional corresponent. I s’ha tingut en compte altres demandes dels ajuntaments de Benissa, el Verger, Pedreguer i Benidoleig, per a millorar les connexions.


Amb aquesta nova ordenació, el trànsit comarcal amb origen i/o destinació a la Marina Alta es concentra en un únic títol contractual, la qual cosa possibilita la coordinació de serveis i horaris, i la generació de sinergies en l’explotació dels nuclis més dispersos, segons ha informat la Generalitat.D’altra banda, tots els vehicles adscrits al contracte hauran de complir amb la directiva europea d’accessibilitat i altres característiques establides en la llei d’Accessibilitat Universal al Sistema de Transports de la Comunitat Valenciana i amb tota la normativa vigent en el moment de la seua adscripció.A més, els autobusos estaran equipats amb un modern Sistema d’Ajuda a l’Explotació (SAE), basat en sistemes de localització per satèl·lit, i comunicacions de dades d’última generació, que proporcionarà en temps real la informació requerida per la Direcció General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat.


El nou contracte es prestarà durant un termini de 10 anys, i s’estima que el servei suposarà per a la Generalitat una aportació econòmica per a cobrir el dèficit d’explotació de 695.000 € anuals.

1220 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!