La Generalitat estudia la fòrmula perquè les farmàcies puguen servir medicaments a domicili

La Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública ha avançat en la roda de premsa de hui que s’està estudiant de quina manera dur a terme aquesta nova mesura.


Ana Barceló ha parlat també de les xifres del coronavirus en la Comunitat Valenciana, a on s’ha detectat 398 nous contagis, 27 a la província de Castelló, 182 a la d’Alacant i 189 a la de València.


Hi ha 2.189 persones malaltes de coronavirus ingressades als centres hospitalaris de la Comunitat Valenciana, 231 a la província de Castelló, 780 a la d’Alacant i 1.178 a la de València. Dels malalts hospitalitzats a la nostra província, 126 estan ingressats a les UCI. En aquesta línia, la consellera ha informat que hui les UCI de la Comunitat Valenciana estan ocupades al 68% i encara queden 245 llits lliures en aquestes unitats.

Tot i que les xifres de nous casos d’ahir i de hui són prou similars i sensiblement inferiors al nombre de casos detectats durant el cap de setmana, Ana Barceló no ha volgut manifestar-se al respecte de si la corva de l’expansió del COVID-19 s’ha estabilitzat a la Comunitat Valenciana. La consellera ha afirmat que demà dimecres tindrà més dades per a poder fer una valoració.

En aquesta roda de premsa, que s’ofereix diàriament a les onze del matí, en directe a través de Youtube, la consellera ha oferit també les dades respecte al número de víctimes mortals del COVID-19 i dels professionals que han donat positiu.


Pel que fa a les residències d’ancians, segons la consellera s’ha registrat casos de coronavirus a 72 residències de la Comunitat, 19 d’aquestes situades a la nostra província.


El dato positiu són les altes donades a la Comunitat Valenciana, xifra que ascendeix a 200 persones, 9 d’elles a Castelló, 53 a la província d’Alacant i 138 a la de València.

I una altra xifra aportada per Ana Barceló a tindre en compte és la dels 2.104 professionals sanitaris que s’han inscrits ja en la borsa de voluntaris creada per la Conselleria de Sanitat per a poder cobrir baixes en els diferents departaments de salut en cas de ser necessari. La consellera ha aclarit que aquestos professionals, entre els quals hi ha joves graduats i també jubilats, entren a treballar com a voluntaris només en el cas que la borsa de treball activa en cada departament de salut es quede sense sanitaris.
988 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!