La Generalitat estudia la fòrmula perquè les farmàcies puguen servir medicaments a domicili

La Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública ha avançat en la roda de premsa de hui que s’està estudiant de quina manera dur a terme aquesta nova mesura.


Ana Barceló ha parlat també de les xifres del coronavirus en la Comunitat Valenciana, a on s’ha detectat 398 nous contagis, 27 a la província de Castelló, 182 a la d’Alacant i 189 a la de València.


Hi ha 2.189 persones malaltes de coronavirus ingressades als centres hospitalaris de la Comunitat Valenciana, 231 a la província de Castelló, 780 a la d’Alacant i 1.178 a la de València. Dels malalts hospitalitzats a la nostra província, 126 estan ingressats a les UCI. En aquesta línia, la consellera ha informat que hui les UCI de la Comunitat Valenciana estan ocupades al 68% i encara queden 245 llits lliures en aquestes unitats.

Tot i que les xifres de nous casos d’ahir i de hui són prou similars i sensiblement inferiors al nombre de casos detectats durant el cap de setmana, Ana Barceló no ha volgut manifestar-se al respecte de si la corva de l’expansió del COVID-19 s’ha estabilitzat a la Comunitat Valenciana. La consellera ha afirmat que demà dimecres tindrà més dades per a poder fer una valoració.

En aquesta roda de premsa, que s’ofereix diàriament a les onze del matí, en directe a través de Youtube, la consellera ha oferit també les dades respecte al número de víctimes mortals del COVID-19 i dels professionals que han donat positiu.


Pel que fa a les residències d’ancians, segons la consellera s’ha registrat casos de coronavirus a 72 residències de la Comunitat, 19 d’aquestes situades a la nostra província.


El dato positiu són les altes donades a la Comunitat Valenciana, xifra que ascendeix a 200 persones, 9 d’elles a Castelló, 53 a la província d’Alacant i 138 a la de València.

I una altra xifra aportada per Ana Barceló a tindre en compte és la dels 2.104 professionals sanitaris que s’han inscrits ja en la borsa de voluntaris creada per la Conselleria de Sanitat per a poder cobrir baixes en els diferents departaments de salut en cas de ser necessari. La consellera ha aclarit que aquestos professionals, entre els quals hi ha joves graduats i també jubilats, entren a treballar com a voluntaris només en el cas que la borsa de treball activa en cada departament de salut es quede sense sanitaris.
705 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!