La Festa de Moros i Cristians de Pego, ja al carrer i a les càbiles

Música, companyonia, molt d’humor, molt de color i, sobretot, molta festa és el que domina el cap de setmana protagonitzat per Moros i Cristians de Pego 2010.
Festes de Moros i Cristians de Pego 2010, festa d’Interès Turístic Provincial.

Divendres, 25 de juny:

– A les 7’30 de la vesprada, prenen el protagonisme les futures generacions en la XVIII desfilada infantil de Moros i Cristians. Encetarà la cercavila el bàndol cristià, seguit del bàndol moro.

L’itinerari a seguir pels benjamins de la festa: es concentraran a la Creu de Sant Miquel per a continuar pel carrer Sant Miquel, Capità Cendra, Sant Jaume, Sant Agustí i Pla de la Font, on s’acabarà la desfilada.

– A les 23’30 hore, entradeta i ambaixada-parlament, per escenificar el Pacte d’Alcalà o del Poet signat l’any 1245 entre Al-Azraq i l’infant Alfons.

Les filades es concentraran a la Creu de Sant Miquel i desfilaran pel carrer Sant Miquel, Capità Cendra, Sant Jaume, Sant Agustí fins al Pla de la Font, on tindrà lloc l’Ambaixada-Parlament.

– Al llarg de la nit hi haurà revetlles en les diferents càbiles, així que no tens excusa per participar de la festa de Moros i Cristians!


Dissabte, 26 de juny:

A les 12 del migdia, lluita d’aigua, al Pla de la Font, per a deixar enrere les possibles teranyines de cansament acumulat per la intensitat en què es viu la festa de Moros i Cristians a Pego.

A les 20’30 hores, quan comença a afluixar el sol, entrada cristiana. Enguany, com a novetat, la filà capitana, Almogàvers, no encapçalarà la desfilada de les seues tropes, sinó que la tancarà amb l’esplendor que li correspon a una filà capitana.

Itinerari: Concentració a l’Escola Pérez Ramos, Carrer Carolina Sala, Sant Jaume, Sant Agustí, Pla de la Font i Passeig Cervantes.

Ordre d’eixida:
Filà Inquisidors, Templàries, Algarades, Conqueridores, Arrapades, Albardins i Capitania Cristiana 2010, Almogàvers.

A la mitjanit, mític ball de moros i cristians al Poliesportiu Municipal Cervantes amb l’orquestra Límite.


Diumenge, 27 de juny:

A les 13 hores, concentració de filades al Passeig Cervantes, on s’oferirà una pallorfà popular a càrrec de la Junta Central.

A les 20 hores, quan el dia comença a declinar, entrada mora, que en aquesta ocasió, seguint l’ordre tradicional establert, encapçalarà la Filà Capitana Al Hagamba Muza per a mostrar el seu poder i la seua veterania sobre la resta de tropes mores.

Itinerari: Concentració a l’Escola Pérez Ramos, Carrer Carolina Sala, Sant Jaume, Sant Agustí, Pla de la Font i Passeig Cervantes.

Ordre d’eixida:
Filà Al Hagamba Muza, Capitania Mora 2010; filà Feixucs, Alaçdrach, Ha Ben Sahines, Berebers, Al-Garrapets, Beduines i Coscolls.

Contempla la riquesa de la desfilada de Moros i Cristians i comparteix la màgia de la festa. Participa!


552 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!