La falta de mitjans i l’augment de casos col•lapsa el jutjat de violència de gènere


El continu augment dels casos de maltractaments i la falta de mitjans tècnics i humans està col•lapsant de manera alarmant el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 de Dénia. Entre 4 i cinc denuncies es produeixen a diari per maltractaments a la Marina Alta.

No obstant, Els set jutjats actuals del Palau de Torrecremada arrosseguen problemes de saturació des de fa temps, degut sobretot a l’augment de casos derivats d’una comarca en continu creixement, no sols pel turisme sinó perquè cada vegada amb major freqüència la Marina Alta es converteix en la residència fixa de molts ciutadans d’origen europeu i sud-americà.

Les dos administracions implicades en la justícia -el Ministeri pel que fa a nous tribunals i la Generalitat pel que fa als recursos- no han posat remei a esta situació, que encara és molt més delicada en el sisè jutjat de Dénia, per les seues peculiaritats especials: a més dels casos de violència de gènere i domèstica, també ha de fer-se càrrec dels civils i penals al tractar-se d’un Jutjat mixt de Primera Instància i Instrucció.

Els números que determinen el volum de treball del Jutjat ho diuen tot: va tancar 2005 amb un total de 550 casos de violència de gènere i domèstica, 680 civils, altres 100 derivats de les demandes de violència i 3.900 penals. Durant 2006, una exoneració permetrà reduir assumptes civils i penals però no serà prou, en especial per l’augment constant des del passat mes de juliol dels casos de violència de gènere, amb una mitja de 4 o 5 diaris. Hi ha dies en què s’han d’atendre fins a 8 o 9, sense que l’hivern haja alleujat la situació.

Tota l’acumulació de feina s’afronta amb una manifesta falta de personal, que també s’agreujarà a l’estiu per les vacances dels funcionaris. l’alternativa real per a pal•liar la saturació del Jutjat núm. 6 i de la resta del palau de Dénia seria la creació de tres jutjats més: un del penal -la reivindicació del qual s’arrossega durant anys-, un altre dedicat exclusivament a la violència de gènere i domèstica i un altre de Primera Instància i Instrucció.

549 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!