La Falla Plaça i Natzarè presenta, per primera vegada, el seu llibret

Ho feia divendres passat al seu casal, amb l’assistència dels col•laboradors i col•laboradores i en presència del món faller. L’art és el fil conductor: la indumentària tradicional valenciana, les albades, l’orfebreria valenciana, són alguns exemples.
Tot i que encara no han començat a sonar els coets a Pego, el cert és que la flaire a Falles ja se sent ben a prop. L’activitat al món faller comença a ser frenètica. Està a punt d’encetar-se la setmana gran, engany llarga. Des de divendres ja podrem observar alguns carrers tallats per la plantada de monuments i demà dijous tindrem a les màximes representants de la festa i dels casals ací, a Ràdio Pego. Però, no ens avancem, sinó que retrocedim en el temps.
Divendres passat la Falla Plaça i Natzarè presentava, per primera vegada, el seu llibret. El casal del c/ Sant Miquel estava de gom a gom per a no perdre’s un esdeveniment d’esta magnitud.
La primera en prendre la paraula va estar la fallera major de la Falla Plaça i Natzarè, Paqui Martínez Milvaques. Explicava Paqui que el llibret conté totes les activitats que s’hi van desenvolupant al llarg de l’any faller. Així mateix, expressava que este, per a ella, “té una gran importància dins el món de les falles, especialment enguany” que té més d’un full dedicat a ella mateixa, Fallera Major, el que “l’ompli d’emissió i satisfacció”.
També comentava Paqui que elaborar un llibre faller, tot i que no ho parega, duu molta feina i, en ser proclamada fallera major va haver de deixar la seua tasca de coordinació que, en principi tenia encomanada junt a Mireia Bañuls.
La fallera major infantil, Judit Siscar Sala, es confessava “molt emocionada al veure el resultat final del nostre llibret”, manifestava que “és molt satisfactori el llibret, veure’t reflectida i comprovar que hi ha molta gent que t’estima”. Judith era l’encarregada de desvelar el fil conductor del llibret, l’art.

La coordinadora del llibret, Mireia Bañuls explicava que la idea de presentar el llibret naixia de les ganes de donar a conèixer el seu contingut i també de transmetre “l’art dels col•laboradors”. Declarava que el llibret ha estat un feina “en equip”. El llibre està enfocat a l’art en les falles, detallava Mireia. La portada i la contraportada representa “la festa des de fora”, a l’interior es desgrana la festa per dins.
Els col•laboradors i les col•laboradores del llibret 2014 han estat: Miriam Devesa i Carme Garcia, Xavi Morant, Paco Gonzalvo, Silvana Peris, Agustí Campos, Jordi Garcia, Maria Seguí i Fernando Seguí, José Vicente Miralles i Erminia Sastre.
756 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!