La Diputació d’Alacant inclou la rehabilitació de l’antic col·legi Cervantes per a biblioteca en les inversions financerament sostenibles

El ple extraordinari i urgent celebrat ahir a la institució provincial aprovava per majoria absoluta, amb el suport de tots els grups del ple provincial PP, PSOE, Compromís i el diputat no adscrit, el repartiment de 15 milions d’euros entre 90 municipis de la província. En este apartat, s’han inclòs, entre altres, tots els ajuntaments que van quedar fora del Pla d’Obres i Serveis d’esta anualitat per falta de pressupost. Seran 12 els pobles de la Marina Alta que, a falta de tornar a entregar els projectes a desenvolupar, rebran esta ajuda de la Diputació: Benissa, Benitatxell, Calp, Dénia, El Verger, Sagra, Llíber, Els Poblets, Jesús Pobre, Alcalalí, Ondara i Pego. El percentatge de la subvenció provincial vindrà determinat pel nombre d’habitants del municipi, encara que en cap cas la mateixa serà superior a 950.000 euros.

Els grups majoritaris de la Diputació d’Alacant van aprovar ahir dilluns, 30 de juliol, en un ple extraordinari una moció conjunta presentada per PP, PSOE i Compromís que establix el repartiment de més de 15 milions d’euros entre més de 90 municipis de la província per a inversions financerament sostenibles.

Els grups PP, PSOE i Compromís han impulsat este pacte en què s’establix la destinació dels romanents de la institució i els criteris de distribució, un acord que ha comptat, així mateix, amb el suport del diputat no adscrit. Estos 15 milions d’euros se sumen als més de 25 milions aprovats recentment, també amb el suport dels grups majoritaris, per a dotar el Fons de Cooperació Municipal amb 14 milions i compensar a les localitats que es van veure afectades pels temporals de pluges de finals de 2016 i principis de 2017, amb un import d’11 milions.

D’esta manera, gràcies a este acord es destinarà, d’una banda, 1.800.000 euros a tots els municipis de menys de 5.000 habitants que van quedar fora de la Convocatòria de Zones Verdes per insuficiència pressupostària. 16 són pobles de la Marina Alta que rebran esta ajuda: Parcent, El Verger, Sanet i Els Negrals, Beniarbeig, Gata de Gorgos, Jesús Pobre (EATIM), Alcalalí, l’Atzúbia, Orba, La Vall d’Alcalà, Benidoleig, El Poble Nou de Benitatxell, Tormos, Sagra, Benimeli i La Xara.

D’altra banda, s’han fixat altres 40 actuacions financerament sostenibles, de caràcter prioritari i pactades en Junta de Portaveus per tots els grups, que se sufragaran gràcies al romanent de tresoreria de la Diputació d’Alacant. En este apartat, s’han inclòs, entre altres, tots els ajuntaments que van quedar fora del Pla d’Obres i Servicis d’esta anualitat per falta de pressupost.

El percentatge de la subvenció provincial vindrà determinat pel nombre d’habitants del municipi, encara que en cap cas la mateixa serà superior a 950.000 euros. Així mateix, s’establixen entre altres criteris per a la concessió de l’ajuda nominativa, que esta només podrà superar els 100.000 euros per a aquelles localitats que no hagen participat o obtingut subvenció en el POS 2018-2019. El termini límit per a la presentació del projecte i dels informes tècnics, jurídics i econòmics necessaris serà el 30 de setembre.

En principi, tot i no estar encara presentats de nou els projectes d’este apartat, estan aprovats en una fase inicial 12 projectes presentats anteriorment als Plans d’Obres i Serveis de pobles de la Marina Alta. Són:

BENISSA

Condicionadament i millora de carrers en la Fustera

BENITATXELL

Nou edifici multifuncional les Pesqueres

CALP

Urbanització del vial J, tram 1

DÉNIA

Reurbanització de les places Valgamedios i Tenor Cortis i carrer Pare Pere

PEGO

Rehabilitació de l’antic col·legi Cervantes per a transformar-lo en la biblioteca púbica

EL VERGEL

Magatzem Municipal

SAGRA

Centre Polivalent

LLÍBER

Renovació del parc de comptadors domiciliaris i instal·lació de sistema de tele lectura

ELS POBLETS

Jaciment de l’Almadrava

JESÚS POBRE

Recollida d’aigües pluvials en el casc urbà

ALCALALÍ

Reparació i adequació del Parc de la Creu

ONDARA

Millora de l’enllumenat públic en la zona Barri del Crist

En el marc d’este acord s’ha aprovat també impulsar, dins de les modificacions pressupostàries corresponents del pressupost ordinari, altres cinc actuacions, destinades, en este cas, a la restauració i reparació d’esglésies.

1646 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!